NEMA SNIMKE PA NIKOME NIŠTA

Srpska policija ne zna ništa o Šešeljevom gaženju hrvatske zastave niti ga je itko prijavio

19.04.2018 u 17:26

Bionic
Reading

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da MUP dosad nije dobio zahtjev niti prijavu zbog incidenta koji je bio povod prekida službenog posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji, objavila je Radio-televizija Srbije (RTS)

‘Ne znam da li se dogodilo. Ja sam samo iz medija vidio za taj incident. Nismo dobili nikakav zahtjev, niti prijavu s tim u svezi’, rekao je Stefanović na pitanje novinara o incidentu koji je postao jedna o ključnih vijesti.

Stefanović je najavio da će se MUP angažirati bude li to zahtijevalo tužiteljstvo, ali da prijava nema pa se ‘to za sada nije dogodilo’. Ministar je, komentirajući tvrdnje kako ne postoji bilo kakva snimka incidenta na kojoj bi se vidjelo kako Šešelj gazi hrvatsku zastavu, rekao da ne zna postoji li uopće na ulazu u parlament video-nadzor, niti postoji zahtjev za tom snimkom.

Upoznat je, kako kaže, s incidentom koji je Šešelj ranije u srijedu izazvao na TV Hepi i on je prijavljen policiji. Stefanović je potvrdio da postoji prijava protiv Šešelja zbog drugog incidenta, a te da ‘policija poduzima određene radnje’, uz ocjenu da je tu ‘riječ o nekoj vrsti sukoba između Šešelja i lidera LSV Nenada Čanka’, zastupnika kojem je Šešelj i ranije prijetio.

Vođa SRS-a Vojislav Šešelj danas je na tiskovnoj konferenciji u Skupštini Srbije rekao kako će nastaviti gaziti hrvatsku zastavu i potvrdio da radikali nemaju snimku incidenta, a u priopeenju medijima i Skupština Srbije navela je da nema video-snimku incidenta jer je taj dio hola srbijanskog parlamenta gdje su stajale zastave u ‘mrtvom kutu’ kamera skupštinskog video-nadzora.

  • +8
Vojislav Šešelj Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL