NOVO VODSTVO PODRAVKE

Mršić dovodi nove menadžere, Crkvenac preuzima nadzor

Bionic
Reading

U Podravku umjesto HSS-ovca Miroslava Vitkovića, sada je već sasvim izvjesno, dolazi SDP-ovac Zvonimir Mršić. U Upravu Podravke uz njega bi trebali doći i Jadranka Ivanković, inače stručnjakinja za marketing i predavačica na Vernu, zatim Olivija Jakupec, trenutno zaposlena u Jadranskom osiguranju, te menadžer Iskona Miroslav Klepač, koji bi trebao postati novi Podravkin član Uprave za financije

Ljubu Jurčića, koji je u srijedu i službeno odstupio iz Nadzornog odbora Podravke, trebao bi zamijeniti Mato Crkvenac i upravo on bi trebao potpisati milijunske otpremnine otpravljenima iz prehrambene kompanije.

Iako su mediji izvijestili da Jurčić odlazi iz Podravke zbog neslaganja s Mršićem koji mu je navodno iza leđa dogovarao sastav Uprave, Jurčič to demantira. U Dnevniku 3 HTV-a jučer je izjavio da je došao u Podravku kada je kompanija bila u kriznoj situaciji, a kada se poslovanje popravilo, njegov posao je bio završen, 'pa je prirodno bilo i da podnese ostavku'.

Upitan o Mršićevim planovima za Podravku, Jurčić odgovara da koprivnički gradonačelnik 'planira malo veći skok koji se nije očekivao' te da 'očito ima drukčije planove čim je odlučio da se Uprava promijeni'. Jedan dio dioničara, Vlada i mirovinski fondovi, odlučili su promijeniti Upravu, kaže Jurčić, te dodaje da vjerojatno žele ići s novim konceptom 'i na to imaju pravo'. 'Politika uvijek ima cilj, tako da je jedan od ciljeva vjerojatno bio i malo drugačija Podravka', kaže.

Jurčić nije želio decidirano odgovoriti koliko će Podravku stajati promjena Uprave. Kazao je da je teško reći o koliko se milijuna kuna radi.