NOVE INVESTICIJE U HRVATSKOJ

MK Group i Aleksandar Group najavljuju gradnju luksuznih vila i apartmana resorta Petram u Istri

30.11.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Kompanija Čista voda projekt d.o.o. najavila je zajednički investicijski projekt – Resort Petram, tvrtke MK Group i Aleksandar Group. Riječ je o izgradnji luksuznih vila i apartmana Resorta Petram u istarskoj Savudriji koja predstavlja investiciju od 80 milijuna eura. Jedinstveni apart-hotel sa „infinity“ bazenom na krovu i 179 smještajnih jedinica obuhvaća i 55 vila te 3 stambene zgrade sa 6 stanova, visoke kategorije s četiri i pet zvjezdica. „Infinity“ bazen na krovu objekta bit će dug 105 metara što je ujedno drugi najveći rooftop bazen na svijetu, odmah iza bazena na vrhu hotela Marina Bay u Singapuru

Kompanija MK Group više od 11 godina investira u nove projekte iz područja turizma i razvoj sveobuhvatnih turističkih destinacija. „Resort Petram u Europi predstavlja jedinstven kompleks ovog tipa i sigurni smo da će gostima pružiti neponovljivo iskustvo na Jadranu sa svim sadržajima i specifičnostima koje posjeduje. Vjerujemo u veliki potencijal koji ima općina Umag kao i cijela Istra, a ovim projektom potvrđujemo našu stratešku opredijeljenost za budući razvoj ove omiljene destinacije među turistima. Čvrsto smo uvjereni da će se ovim i ostalim projektima stvoriti dodatna vrijednost, povećati stopa zaposlenosti, unaprijediti infrastruktura spomenute lokacije, ali i unaprijediti imidž koji ovakvi projekti nose sa sobom“, poručili su iz odjela korporativnih komunikacija MK Groupe.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ističe zadovoljstvo što se ovakva investicija koja će zaposliti oko 150 sugrađana realizira na njegovom području. „Investicija osigurava nova zapošljavanja, veću vrijednost za zajednicu, nove motive dolaska i svakako bolju kvalitetu života. Svjesni smo šire vrijednosti koju će ista imati na razvoj lokalne ekonomije", kaže Bassanese.

MK Group je do sada u turizam Jugoistočne Europe uložila preko 200 milijuna eura, dok je samo u Hrvatsku uloženo 65 milijuna eura. Trenutno ovaj poslovni sustav posjeduje 15 hotela u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji, u većinskom i manjinskom vlasništvu, a suradnja s dva prestižna svjetska hotelska brenda - Kempinski i Marriot dodatan je dokaz o kredibilitetu poslovanja ovog holdinga i znanja koje će se prenijeti na Petram resort.

Suradnja s kompanijom Aleksandar Group, koja je u 25 godina poslovanja izgradila preko 500.000 kvadrata stambenih i poslovnih kompleksa, garantira kvalitetu i ekskluzivnost gradnje objekata u Resortu Petram.