MILKA FORCAN

'Mišković želi da me uhapse'

20.09.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Miroslav Mišković više nema političku podršku koju je nekada imao, izjavila je njegova donedavna poslovna partnerica Milka Forcan u emisiji 'Između redova' televizije B92

Milka Forcan kaže da je otišla iz kompanije Delta poslije dugogodišnjih nesporazuma te da je moguće da Miroslav Mišković želi da bude uhapšena.

Sukob s Miškovićem, usprkos spekulacijama, nema političku pozadinu, rekla je Forcan u intervjuu i tvrdi da njen donedavni poslovni partner više nema uporište u politici.

'Ja, naravno, nemam političare iza sebe, ali to nije ni bitno - mnogo je bitnije ima li on u ovom trenutku. Mislim da on nema na onaj način na koji je nekada imao', rekla je ona.

Iz kompanije Delta, tvrdi, nije otišla zbog jedne svađe, već razilaženja s Miroslavom Miškovićem oko brojnih pitanja, a to traje već tri godine.

Kaže da je scenarij i pritisak koji je na nju primijenjen identičan onome što je doživio nekadašnji direktor C marketa Slobodan Radulović, što je on naveo u pisanom obraćanju javnosti - najprije podnošenje kaznene prijave, potom blaćenje u medijima pa onda hapšenje.

'Nekoliko godina kasnije, ja saznajem da ide kaznena prijava i Delta saziva konferenciju s jedinim ciljem - da u javnosti prikaže mene i generalnog direktora Jugohemije, odnosno moju sestru, kao nekog tko je dramatično oštetio kompaniju, što je inače potpuna farsa, i nakon toga bi - kao treći čin - bio pokušaj da se krene s nekim istražnim radnjama', rekla je ona.

Na upit novinara pretpostavlja li da je Mišković htio da bude uhapšena, Forcan je odgovorila: 'Vrlo moguće.'  

Forcan potvrđuje da kompanija Delta ima dugovanja i prema bankama i prema malim dobavljačima. I dok tvrdi da se bankarski dugovi servisiraju na vrijeme, ne zna jesu li točni navodi da Miškovićeva kompanija duguje dobavljačima 800 milijuna eura.