novi korak

Miroslav Keleković vodi tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka Lemaxa

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 19.09.2019 11:58
  • Objavljeno 19.09.2019 u 11:49
Miroslav Keleković

Miroslav Keleković

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Lemax

Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka. Time Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore

Lemax, globalni ponuđač softvera za turističke agencije i turoperatore, prošle je godine uprihodio 1,85 milijuna eura, priopćili su iz ove tvrtke Kako u svojoj razvojnoj strategiji planiraju izgradnju novog, unaprjeđenog sustava kojim će odgovarati na globalna turistička kretanja i trendove, dolazak Kelekovića osigurat će njegovu realizaciju.

Miroslav Keleković, magistar sa završenim Fakultetom organizacije i informatike, s više od 20 godina tehnološkog znanja i iskustava koje je stjecao na vodećim međunarodnim projektima, pridružio se Lemaxu na poziciji Voditelja tehnološkog odjela. Iskustvo rada na više od stotinu uspješno realiziranih projekata u manjim i srednjim tvrtkama pa sve do velikih globalnih tvrtki Kelekoviću donosi i znanja strateškog vođenja timova i tvrtki. U Lemaxu će biti zadužen za više od 50 stručnjaka iz raznih područja: razvoja, osiguranja kvalitete i proizvoda te integraciju timova implementacije i korisničke podrške.

'Prepoznavši potencijale Lemaxa te smjer kretanja tvrtke ka globalnim tržištima, odlučio sam svoj poslovni put nastaviti u okruženju koji će kako meni tako i mom timu osigurati kontinuirani razvoj. Imati mogućnost tehnološki unaprjeđivati postojeće rješenje realizacijom Strategije 2023 za mene je bio izazov koji želim ostvariti i što me nakon 20 godina međunarodnog rada doveo na moju novu poziciju. Drago mi je što je Lemax, kao domaća tvrtka prepoznata na međunarodnim tržištima sa svojim prvoklasnim proizvodom koji konkurira svjetskim rješenjima. Mojim dolaskom proizvod će biti unaprjeđen i veselim se što ću zajedno s timom sudjelovati u uspjesima tvrtke', rekao je Miroslav Keleković, voditelj odjela.

Keleković će se nakon upoznavanja s ekspertnim područjima rada tima fokusirati na Lemaxovo rješenje, njegove funkcionalne i arhitekturne koncepte u suradnji s odjelima IT-a i rješenja. Formirat će DevOps tim kako bi se sukladno razvoju novog sustava paralelno ostvarivala izgradnja nove infrastrukture. Naime, cilj tvrtke je u potpunosti prijeći na Cloud IaaS rješenje čime će se postići jednostavnije održavanje sustava, te skalabilnost i učinkovitost. Bit će posvećen sustavnom definiranju nove arhitekture i infrastrukture te specificiranju novih servisa koji će derivirati iz centralnog sustava kao zasebne komponente. Ostvarenje navedenoga dio je projekta „Strategija 2023“ koja predstavlja najveću vlastitu investiciju Lemaxa u visini od čak do 10 milijuna eura, a koja će osigurati prelazak na moderniju arhitekturu, osobito na izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise (refaktoring).

Za Lemax realizacija ove strategije znači značajno unaprjeđenje u načinu rada i strategiji proizvoda. Modificirat će se principi i metodologije, proširit će se postojeći i izgraditi novi timovi. Korištenjem nove cutting edge tehnologije napravit će se kompletna transformacija znanja i vještina u tehničkim odjelima tvrtke, čime se povećati interes IT odjela za stjecanjem novih znanja i vještina. S korisničke strane osmislit će se novi vizualni identitet proizvoda, poboljšati procesi i sama integracija s postojećim korisničkim sustavima te ubrzati vrijeme same implementacije. Kako će biti naglasak na kvaliteti, stabilnosti i skalabilnosti sustava, bolji i stabilniji sustav mnogostruko će poboljšati samu kvalitetu usluge koju će Lemax nuditi svojim korisnicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!