INVESTICIJA OD 16 MIL. KN

Ministar Lorencin otvorio novouređeni Kamp Krk

19.06.2013 u 20:14

Bionic
Reading

Nakon nedavno obnovljenog Hotela i Casa Valamar Sanfior u Rapcu, u koji je uloženo 60 milijuna kuna, grupacija Valamar danas je predstavila novouređeni kamp Krk. Riječ je o investiciji vrijednosti 16 milijuna kuna, čime se nekadašnji naturistički kamp Politin s tri zvjezdice repozicionirao u obiteljski kamp s četiri zvjezdice

Kamp Krk može se podičiti grijanom bazenskom vodom i wellnessom, što ga čini jedinstvenim kamping proizvodom u Hrvatskoj. Ujedno, kao nositelj certifikata ISO 14001, ovaj kamp ima i naglašene ekološke komponente – osim što njegovu plažu krasi Plava zastava te je unutar kampa zasađeno je više od 300 stabala maslina, uspostavljen je i jedinstveni sustav biološkog pročišćavanja otpadnih voda, a tako pročišćena voda koristi se za navodnjavanje hortikulture.

'Svake godine Hrvatska je sve privlačnije odredište kampistima iz cijele Europe, a stvaranjem novih kapaciteta i dodatnim obogaćivanjem ponude, zasigurno možemo postati nezaobilazno kamping odredište za još veći broj zaljubljenika u takvu vrstu odmora. Kamp Krk izvrstan je primjer povećanja kvalitete u kampovima koje se predviđa u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. Investiranje u kamp, izgradnja dodatnih sadržaja, koji će biti novi motivi dolaska, te pametno tržišno pozicioniranje, zasigurno će privući turiste koji uživaju u kampiranju, a njih je danas sve više. Samo ovakvim ulaganjima kojima se podiže ukupna smještajna kvaliteta možemo ostvariti glavni cilj Strategije, a to je da budemo među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta u 2020. godini', istaknuo je ministar Darko Lorencin kojemu je pripala čast otvorenja novouređenog kampa.

Samo u pripremu turističke sezone Valamar je uložio preko 170 milijuna kuna, dok su ukupne investicije grupacije u proteklih jedanaest godina premašile milijardu i sedamdeset milijuna kuna. ‘Stalnim ulaganjem u svojih deset kampova, Valamar značajno prindonosi ukupnoj kvaliteti kamping proizvoda destinacije. To je posebno važno za Grad Krk, u kojem već dva kampa kojima upravlja Valamar nose četiri zvjezdice: kamp Ježevac i kamp Krk', istaknuo je predsjednik Uprave Valamar hotela i ljetovališta Peter Fuchs.

Predsjednik Uprave Riviera Adria Edi Černjul naglasio je da je značajno ulaganje u kamp Krk, koji se prostire na površini od 11 hektara i osigurava 364 smještajne jedinice, omogućilo novu razinu kamping usluge, čime je unaprijeđena ukupna turistička ponuda Hrvatske, Kvarnera i otoka Krka.