udarac industriji

Mastercard više neće dopuštati kupovinu marihuane svojim karticama

26.07.2023 u 21:20

Bionic
Reading

Iz Mastercarda su poslali poruku financijskim institucijama da prestanu dopuštati transakcije marihuane na svojim debitnim karticama. Ovim potezom su zadali udarac industriji koja se već nalazi na rubu financijskog sustava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Većina banaka u zemlji ne pruža usluge tvrtkama koje se bave kanabisom jer je marihuana i dalje ilegalna na saveznoj razini unatoč tome što je nekoliko država legaliziralo njezinu upotrebu u medicinske i rekreacijske svrhe.

"Kako smo bili upoznati s ovim slučajem, brzo smo ga istražili. U skladu s našim politikama, dali smo upute financijskim institucijama koje nude usluge plaćanja trgovcima kanabisom i povezuju ih s Mastercardom da prekinu aktivnost", rekao je glasnogovornik tvrtke u srijedu, prenosi Reuters.

"Savezna vlada smatra prodaju kanabisa nezakonitom, tako da te kupnje nisu dopuštene u našim sustavima", dodao je glasnogovornik.

O ovom potezu, koji bi kupcima kanabisa oduzeo još jedan način plaćanja jednostavan za korištenje, prvi je izvijestio Bloomberg News.