NOVI HRVATSKI HEROJ

Marijan Filipović uspješnu tvornicu darovao radnicima

01.12.2012 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatska je dobila novog heroja. Ime mu je Marijan Filipović i do danas je bio vlasnik tvrtke Finvest. Tvrtka je desetljećima nositelj razvoja čabarskoga kraja u kojoj je zaposleno oko 400 radnika. Međutim, Marijan Filipović tvrtku je darovao radnicima

Time je sebi osigurao jedinstveno mjesto u bespućima hrvatskoga gospodarstva koje je svjedočilo svakojakim pljačkama, nakaradnim privatizacijama, kvazipoduzetnicima, radu bez plaća i mogli bi tako nabrajati do sutra.

Ljudskom i humanom gestom Marijan Filipović spasio je 400 ljudi i njihove obitelji koje više ne moraju strahovati od budućnosti.

Na upit novinara HRT-a misli li da će sada i drugi slijediti njegov primjer, Filipović je rekao da se nada da hoće jer postoji puno onih koji su bogatiji od njega.

Inače, Marijan Filipović ljetos je punio medijske stupce kada je s čelne pozicije smijenio vlastitog sina, Marina Filipovića. Naime, tvrtka je imala financijske probleme, a glavni krivac je bio upravo Marin Filipović kojemu je otac prije nekoliko godina prepustio vođenje tvrtke.