prosvjed radnika rafinerije sisak

'Manipulacijom brojkama prikazuje nas se neisplativim, želimo da nas primi Plenković!'

16.01.2019 u 10:02

Bionic
Reading

Zbog odluke o zatvaranju Rafinerije nafte u Sisku Stožer za obranu Rafinerije, okupio je radnike na parkiralištu rafinerije. Predrag Sekulić, predstavnik Stožera, poručio je da je jedini zahtjev za sada da ih primi netko iz Vlade

Sekulić tvrdi kako je izvršena manipulacija brojkama odnosno da Rafinerija može pozitivno poslovati.

Na pitanje tko vrši pritisak na radnike, odgovara: "Svakodnevna je pojava zvanje Službe ljudskih resursa prema radnicima, posebno starijima i onima koji imaju nekakvo oštećenje za rad. Neće biti otpuštanja u smislu programiranog zbrinjavanja, ali ovoga ima svaki dan. Oko 160 radnika u procesu je opuštanja iz cijele Ine."

Sekulić kaže da će otpuštanja radnika biti tijekom 2019. jer poslodavac želi "umjaniti ovu oštricu koja je danas ovdje vidljiva", prenosi N1.

Sekulić zbog svega proziva Vladu.

"Radi se o jednom velikom lutanju, stojimo ovdje s podacima. Imamo Vladu koja tvrdi da će se ovdje nešto napraviti, tvrdili su i prije dvije godine da će se otkupiti Ina, ali ništa se nije dogodilo", kaže sindikalist. Današnji prosvjed je prvi u nizu. Sekulić je najavio "periodične akcije na frekfrentnijim mjestima, koje će, kaže, biti oštrije.

Traže o Vlade da provjere stvarno stanje u Rafineriji jer, sumnja Sekulić, "radi se o dogovoru ispod stola i punjenu nečijih džepova".

"Mi nismo netko tko radi nerede bez razloga. MOL želi nas ugasiti samo zato što je direktni konkurent", zaključuje Sekulić.

Pozvao je saborske zastupnike, koji se danas vraćaju u Sabor nakon jednomjesečne pauze, da se pozabave i sisačkom rafinerijom.

  • +8
Rafinerija Sisak Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL