SKUPŠTINA IZGLASALA DIVIDENDU

Mali dioničari HT-a ne plaćaju harač

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 21.04.2010 15:19
  • Objavljeno 21.04.2010 u 13:29
Ivica Mudrinić

Ivica Mudrinić

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Glavna skupština dioničara Hrvatskog telekoma većinom glasova prihvatila je sve predložene odluke, uključujući i isplatu dividende od 34,05 kuna po dionici

Hrvatski telekom za dividendu je namijenio 2,79 milijardi kuna, a cjelokupni iznos će se isplatiti dioničarima 17. svibnja. Ostatak dobiti od 759,9 milijuna kuna bit će raspoređen u zadržanu dobit. Svi dioničari koji imaju do 88 dionica neće trebati platiti krizni porez budući da vrijednost dividende ne prelazi 3.000 kuna.

Na skupštini je sudjelovalo samo 25 dioničara koji su zastupali 55,5 milijuna dionica odnosno 67,77 posto temeljnog kapitala. Dioničari su većinom glasova odobrili rad uprave i nadzornog odbora, nakon što ih predsjednik Uprave Ivica Mudrinić izvijestio o poslovnim rezultatima i glavnim obilježjima poslovanja u prošloj godini.

Mudrinić je i ovu godinu nazvao izazovnom naglašavajući da je poslovanje kompanije i dalje pod utjecajem pada BDP-a, pojačanog poreznog pritiska i oslabljene kupovne moći građana. Posebno je istaknuo da su u prvom kvartalu smanjene investicije zbog regulatornih prepreka.

Skupština je prihvatila i odluku o promjeni tvrtke društva prema kojoj se mijenja ima društva iz sadašnjeg HT – Hrvatske telekomunikacije d.d. u Hrvatski Telekom d.d. Također, Upravi je produljeno ovlaštenje za kupnju vlastitih dionica.

Državu je na skupštini predstavljao ministar Božidar Kalmeta, koji je na novinarski upit o mogućoj prodaji 3,6 postotnog udjela države, odgovorio da Vlada o tome još nije raspravljala. Prema njegovu mišljenu, Vlada bi trebala prodati manjinski udjel HT-a.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi