ZAZIVA MIROVINSKE FONDOVE

Linić: Končar nema novca da bi ulagao u turizam i održao 3. maj, to mogu mirovinski fondovi

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 16.11.2018 10:13
  • Objavljeno 16.11.2018 u 09:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Slavko Linić, bivši ministar financija u vladi Zorana Milanovića, smatra kako bi bolje rješenje za Uljanik i 3. maj bili mirovinski fondovi nego da u njih uđu Danko Končar ili strane kompanije

Linić je u intervjuu za Novi list izjavio kako je laž to da je on nagovarao Upravu Uljanika da preuzme 3. maj.

'To je laž - 3. maj je bio na prodaju, a išao bi u stečaj da se Uljanik sam nije javio kao kupac. Nitko ih nije nagovarao. Uljanikova je ideja bila da se u Puli okrenu turizmu, a da brodogradilište ostane u Rijeci. Bio je to kvalitetan model i zato smo dali novac za restrukturiranje 3. maja. Što se u međuvremenu promijenilo u politici Uljanika, ne mogu objasniti', rekao je Linić.

Njegova je procjena kako Končar nema novca za brodogradnju.

'Končar je zainteresiran za turizam, najmanje za brodogradnju, ali ne odaje čovjeka koji ima puno kapitala. Nema on taj novac. Od velikih investitora koji su došli u Hrvatsku samo je Lukšić grupa, za koju se zna da je zaradila velik novac. Končar nije, a sve što je nudio kao jamstva nama je bilo neprihvatljivo i zato nije mogao ući u 3. maj', ustvrdio je Linić te je dodao kako dva brodogradilišta ne mogu opstati, već se Pula mora, uz pomoć mirovinskih fondova, okrenuti turizmu.

Danko Končar

Danko Končar

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ponovio je kako Končar nema dovoljno kapitala za takav projekt.

'On nema tog novca da bi investirao u turizam u Puli i, nakon restrukturiranja, održao 3. maj. To mogu mirovinski fondovi. 3. maj je devastiran, nema kvalitetnih menadžera i inženjera, ali u njemu se može obavljati fizički rad, dok u Puli može ostati uprava. Ako bi u ovo ušli stranci, njima ne bi trebali menadžeri, konstrukcijski inženjeri, sve što objektivno vrijedi u brodogradnji, oni imaju vlastite, i zato su hrvatski mirovinski fondovi bolje rješenje', izjavio je Linić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!