splitski hotel

Le Meridien Lav investirao više od pet milijuna eura u obnovu

19.04.2021 u 12:04

Bionic
Reading

plitski hotelski resort Le Meridien Lav uložio je više od pet milijuna eura u obnovu dijela svojih smještajnih kapaciteta, hotelskih prostora i sadržaja, izvijestili su u ponedjeljak iz tog resorta. Sezonu tako dočekuje s obnovljenih 180 soba u dva hotelska bloka te javnim hotelskim prostorijama – predvorjem, recepcijom, hotelskim barom u predvorju, kao i samim ulazom u hotel, u što je dosad uloženo 5,15 milijuna eura.

To je tek prva faza obnove splitskog resorta od ukupno tri, koje će uključiti obnovu svih smještajnih kapaciteta, modernizaciju i proširenje marine u sklopu samog resorta, dodatno uređenje plaža, kao i poslovnih prostorija u samoj marini, a što bi trebalo biti finalizirano do ljeta 2022. godine.

"U Lavu na izazove gledamo s jako velikim entuzijazmom, stoga smo ovaj 'tihi' period iskoristili za prvi dio obnove hotela. Mnogima će se ovo ulaganje učiniti neobičnim potezom u ovom trenutku, no upravo ovo najbolje pokazuje koliko vjerujemo u svoj resort i destinaciju”, istaknuo je generalni direktor Le Meridien Lava Arnoud Zaalberg.

Ova investicija, kako se navodi u priopćenju, nastavak je ulaganja u Le Meridian Lav, koje je počelo 2019. obnovom RE:CUPERA spa&wellness centra u vrijednosti nešto većoj od dva milijuna eura, a uz trenutnu obnovu u smještajne i javne kapacitete dosad je više od dva milijuna kuna uloženo i u kongresni sadržaj - obnovu kongresnih dvorana i soba za sastanke, potpunu obnovu teniskog centra te otvorenje novih restorana i barova.

Zaalberg je istaknuo kako su kongresni turizam, event industrija, kao i organizacija posebnih svečanosti poput vjenčanja znatan dio njihovog poslovanja.

Danas je, kako je naveo, u resortu Le Meridien Lav ukupno 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, uz dvije manje dvorane na dvije etaže prvenstveno namijenjene za manje sastanke i prezentacije.

Podsjetio je i da su krajem prošle godine prenamjenom prostora stvorili još tri nove kongresne dvorane te resort u ovome trenutku ima pet tisuća kvadrata kongresnog prostora.

U Le Meridian Lavu ističu kako su posebno ponosni na činjenicu da su unatoč pandemijskoj krizi i znatno slabijim turističkim rezultatima u prošloj sezoni, kao i najavama o neizvjesnoj idućoj sezoni, uspjeli zadržati sve zaposlenike, a ovih dana aktivno rade i na zapošljavanju sezonskih radnika.

"U turizmu je ključ uspjeha čovjek! Zaposlenici su naša najveća snaga i doista smo učinili iznimne napore kako bismo unatoč svim izazovima prošle i ove godine zadržali sve stalne zaposlenike", kazao je Zaalberg te dodao kako im je zahvalan "što svi zajedno s razumijevanjem prolaze kroz ova izazovna vremena". Naveo je i kako su u procesu zapošljavanja sezonskih radnika. 

Le Meridien Lav jedini je resort s 5 zvjezdica na splitskom području, a nalazi se u Podstrani, 8 kilometara južno od Splita. Raspolaže s ukupno 378 smještajnih jedinica te 12 konferencijskih dvorana na prostoru od 5.000 četvornih metara.

Le Meridien Lav je od 2015. u vlasništvu privatnog češkog equity fonda Odien Group, točnije njegove tvrtke kćeri Odien Hotels N.V., u čijem se portfelju od ove godine nalazi i Blue Orange Business Resort u Pragu.