NOVI DISTRIBUTER

Lavazza ipak ostaje u Hrvatskoj

11.02.2016 u 15:46

Bionic
Reading

Talijanski proizvođač kave Lavazza u četvrtak je objavio da nesmetano nastavlja poslovanje u Hrvatskoj na sva tri poslovna područja - maloprodaji, HORECA-i (hoteli, restorani i kafići) i kapsulama za uredsku upotrebu, odnosno da je u tijeku promjena distributera za područje maloprodaje i HORECA-e

’U Hrvatskoj je trenutačno u tijeku promjena distributera za područja maloprodaje i HORECA-e, dok distrubuter kapsula za uredsku upotrebu i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending. Tijekom prijelaznog razdoblja distribuciju za maloprodaju i HORECA-u će preuzeti tvrtka Moja kava d.o.o. te će distribucija na svim područjima teći neometano’, navodi se u priopćenju talijanskog proizvođača kave.

Pritom ističu kako su detalji dogovora o novom tržišnom nastupu s novim distributerom u završnoj fazi.

’Lavazza će s novim tržišnim i poslovnim pristupom povećati ulaganja u razvoj brenda na hrvatskom tržištu te će ojačati portfolio proizvoda i marketinšku prisutnost na hrvatskom tržištu’, stoji u priopćenju.

Lavazza, jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača kave, u Hrvatskoj je prisutna već više od 20 godina, a iz te kompanije ističu kako zauzimaju vodeće pozicije na tržištu. Pritom navode kako je Lavazza broj jedan na tržištu kapsula za uredsku upotrebu, koje obuhvaća 5.000 ureda, te treća najprodavanija kava u HORECA-i.

Dosadašnji uvoznik i distributer Lavazza kave za Hrvatsku bila je Gala Plus, tvrtka iz sastava Franck grupe, koja je nedavno objavila da je u siječnju inicirala raskid ugovora s principalom Lavazza Italia.

’Rezultat je to izmijenjene strategije ulaganja principala u razvoj tržišta kave. Takva poslovna politika Lavazze Italia onemogućila je daljnje ostvarivanje punog potencijala brenda Lavazza na hrvatskome tržištu što je ujedno ograničilo prostor djelovanja Gale Plus u učinkovitom odgovaranju na svakodnevne potrebe tržišta. Time je neposredno u pitanje dovedena stabilnost tržišnog položaja i dugoročna održivost poslovanja Gale Plus zbog čega je društvo bilo prisiljeno raskinuti ugovor o distribuciji Lavazza kave u Hrvatskoj’, naveli su iz Francka u priopćenju u kojem su objavili da je tvrtka Gala Plus raskinula ugovor s Lavazza Italia.