MAGISTRI I TEHNIČARI

Konzum traži farmaceute: Prva ljekarna u Vukovarskoj

13.08.2015 u 14:58

Bionic
Reading

Trgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor Ivice Todorića na portalu Moj Posao objavio je natječaje za zapošljavanje magistra farmacije i farmaceutskih tehničara

Posao magistra farmacije koji se zaposli u Konzumu svodit će se na upravljanje i organizaciju rada specijalizirane trgovine bezreceptnih lijekova i medicinskih proizvoda.

Iako na prvi pogled natječaj asocira na zaustavljeni projekt laboratorijskih pregleda u Konzumovim trgovinama, riječ je o posve drugačijem projetu.

Naime, Poslovni dnevnik je doznao da Konzum traži farmaceute za rad u bivšem Mercatorovom supermarketu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Bivši Mercator, sada Konzum u Vukovarskoj najveća je ovogodišnja investicije tog maloprodajnog lanca.

Kao što je tportal ranije pisao, Konzum renovira taj supermarket kako bi se suočio s stalnim padom prihoda. Samo lani promet je na toj lokaciji bio 15 posto manji u odnosu na godinu ranije.

Super Konzum u Vukovarskoj trebao bi biti flagship store, trgovina koja po svim faktorima može konkurirati najbolje opremljenim supermarketima u zapadnoj Europi. U njega će biti uloženo oko 20 milijuna kuna.

Konzum u Vukovarskoj trebao bi postati prvi supermarket u regiji s restoranima, vinotekom, sushi barom, vlastitim steakhouseom, pasta i grill barom, kao i velikim izdvojenim odjelom igračaka s igraonicom, a u prodajni prostor bit će integrirana i ljekarna za prodaju lijekova bez recepta, koja će biti odgovornost magistar farmacije, kojeg Konzum traži preko portala Moj Posao.