oštar odgovor

Kontrola zračne plovidbe reagira na prozivke sindikata: Kod nas su neto plaće više od 40.000 kuna, jedan djelatnik stalno krši obveze, a sad je i obmanuo kolege

18.10.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) priopćio je kako su kontrolori zračne plovidbe već dvije godine žrtve zastrašivanja i samovolje direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlade Bagarića, reagirala je i prozvana tvrtka

Hrvatske kontrole zračne plovidbe tvrdi kako su osigurali normalno funkcioniranje kompanije i redovne isplate svih primanja zaposlenih unatoč padu prometa od 90 posto u jeku krize.

'Prošle godine smo završili s 50 posto nižim prometom i s tim u vezi prihodima, no unatoč tome smo zadržali sva prava, pri čemu značajan broj naših zaposlenih ima primanja i preko 40.000 kuna neto. Osiguravamo uvjete rada koji su nedostižni ogromnoj većini zaposlenih u Hrvatskoj, pa bilo kakve prozivke menadžmenta oko zastrašivanja i zlostavljanja smatramo ne samo bespredmetnima nego i uvredljivima', priopćili su.

Dodaju kako je tvrtka izgradila sustav koji jamči sigurnost zračnog prometa u Hrvatskoj i ona nije ugrožena. 'Mi smo kontinuirano nadzirani i visoko regulirani, radimo po najvišim standardima struke i to nikad nije bilo u pitanju', stoji u priopćenju te se dodaje:

'Ova akcija je pokušaj spašavanja radnog mjesta jednog zaposlenika koji je opetovano kršio svoje radne obveze, a na kraju i obmanuo kompaniju čime je u opasnost doveo i svoje kolege i kompaniju. Sad nažalost pokušava izmanipulirati svoje kolege. No, takvo ponašanje ne možemo i nećemo tolerirati, dok ćemo vrijedan i odgovoran rad nastaviti cijeniti i podupirati'.

'Posao kontrolora leta je iznimno odgovoran i zahtjevan i mi ćemo napraviti sve da sačuvamo ne samo maksimalno moguća radna prava, nego i dignitet struke', zaključili su.