CRNOGORSKA AUTOCESTA

Konstruktor na čekanju do petka

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Grčko-izraelskom konzorciju Aktor-HCH ostavljen je rok do petka da dostavi konačnu ponudu za izgradnju prve tri dionice budućeg autoputa Bar - Boljare, saznaje crnogorska agencija Mina-business

Izvor agencije je objasnio da se radi o dionicama od Đurmana do Mateševa, što je uvjet da se Europska investicijska banka uključi u financiranje autoceste.

Prema dogovoru predstavnika Vlade i EIB-a, sada treba dostaviti jedinstvenu ponudu koja bi obuhvatila sve tri dionice autoceste. Vlada je ranije zahtijevala da se prvo gradi treća, najzahtjevnija dionica, Smokovac - Mateševo.

Europska investicijska banka je najavila da će investirati 50 posto potrebnog novca za gradnju prve dvije dionice od Đurmana do Podgorice i da će donirati 20 milijuna eura u obliku tehničke pomoći kompletnom projektu. Grčko-izraelski konzorcij Aktor-HCH predložio je cijenu od 1,2 milijarde eura za gradnju dvije od pet dionica autoputa Bar - Boljare.

Ako crnogorska vlada odbije ponudu grčko-izraelskog konzorcija, nastavit će pregovore s ostalim tvrtkama. Zoran Radonjić, predsjednik komisije koja odlučuje o odabiru koncesionara koji će graditi tu autocestu, kazao je za Večernji list da će u tom slučaju Crnogorci pregovore obnoviti i sa splitskim Konstruktorom, ali pod uvjetom da Vladu Crne Gore uvjeri da je osigurao financiranje za tu investiciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi