odluka Nadzornog odbora

Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedno mandatno razdoblje

17.06.2021 u 15:50

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.

U priopćenju se prenosi izjava predsjednika NO Jonathana Richarda Talbota, koji je kazao kako je Nempis, od svog imenovanja u 2019. godini, sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma.

"To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za cjelokupno gospodarstvo i telekomunikacijsku industriju, zahtjevno okruženje, a u kojem je HT uspješno poslovao", istaknuo je Talbot.

Tomu svjedoči, kako je naveo, i činjenica da je HT u vidu poboljšanja kvalitete mreže i usluga postavio nove standarde u povijesti kompanije, što je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, zadovoljstva korisnika i zadovoljstva zaposlenika.

"Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao svoju vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrijednost za dioničare, korisnike, partnere i zaposlenike. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u slijedećem mandatu", istaknuo je Talbot. 

Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsjednika Uprave 1. travnja 2019., a u HT je došao iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika.

Nempis ima više od 20 godina dugo iskustvo rada u telekomunikacijskoj industriji, tijekom kojih je vodio nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama, navode iz HT-a.