POTPISAN UGOVOR

Končaru posao u Albaniji vrijedan 4,3 mil. eura

26.02.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Končar-Inženjering za energetiku i transport (KET) u Tirani je s albanskim operaterom prijenosnog sustava OST (Operateri i Sistemit te Transmetimit) sklopio ugovor o proširenju transformatorske stanice Zemblak, a vrijednost projekta je veća od 4,3 milijuna eura, izvijestili su iz Končara

Ugovor obuhvaća isporuku energetskog transformatora snage 150 MVA, novih 400 kV i 110 kV transformatorskih polja, izgradnju 110 kV vodnog i sekcijskog polja kao i potrebna proširenja razvoda istosmjernog i izmjeničnog napona, te opreme upravljanja, zaštite i telekomunikacija.

Vrijednost projekta je više od 4,3 milijuna eura, a financira se putem kredita KfW-a (Njemačke banke za obnovu i razvoj).

Ugovor su potpisali generalni direktor OST-a Arben Ibroja i predsjednik Uprave KET-a Tomi Dužević

Osim KET-a, koji je nositelj ugovora, u realizaciji će sudjelovati još šest društava Grupe Končar (Energetski transformatori, Distributivni i specijalni transformatori, Električni visokonaponski aparati, Mjerni transformatori, Sklopna postrojenja i Elektronika i informatika).

Ovim ugovorom, trećim u nizu koje je KET sklopio s OST-om, Končar je učvrstio vodeće mjesto po broju izgrađenih, odnosno rekonstruiranih objekata u prijenosnom dijelu elektroenergetskog sustava Albanije.

Iz Končara podsjećaju da je sredinom lipnja 2012. za istog naručitelja završena rekonstrukcija transformatorskih stanica Tirana 1, Fier i Elbasan 1, a uskoro se planira i završetak ugovora o rekonstrukciji transformatorskih stanica Fierza, Koman i Vau I Dejes.