PRIJEDLOG DIONIČARIMA

Končar EI: Dividenda od 12 kuna po dionici

13.04.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Glavna skupština Končar Elektroindustrije (EI) sazvana je za 1. lipnja, a odlučivat će između ostalog o raspodjeli dividende dioničarima u iznosu od 12 kuna po dionici, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Uprava i Nadzorni odbor tvrtke utvrdili su početkom travnja financijske izvještaje društva za 2010. prema kojima neto dobit ostvarena u 2010. iznosi 61,5 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini predlaže se da se dobit rasporedi tako da u u zakonske rezerve ide pet posto ostvarene dobiti, ili 3,07 milijuna kuna, u statutarne rezerve 8,7 milijuna kuna, u rezerve za kupnju vlastitih dionica 10 milijuna kuna, a u ostale rezerve 8,7 milijuna kuna.

Preostala raspoloživa dobit u iznosu od 30,8 milijuna kuna namijenjena je za dividendu dioničarima, što je 12 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD kao nositelji prava na dionicama na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine, a isplata dividendi izvršit će se najkasnije u roku 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende.

Glavna skupština treba odlučiti i o isplati jednokratne nagrade članovima Nadzornog odbora za ostvareni poslovni rezultat za 2010. u visini jedne desetine (1/10) iznosa nagrade članova Uprave društva, a predsjedniku i zamjeniku predsjednika Nadzornog odbora 1/10 nagrade predsjednika Uprave, u neto iznosu na koji će društvo platiti poreze, prireze i doprinose.