HANFA BLAGOSLOVILA

Klemm se baca u novi biznis, evo čime će se baviti

18.07.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Josip Klemm, čija je tvrtka Klemm Sigurnost jedan od lidera na zaštitarskom tržištu i koji je proteklih dana novinske stupce punio zbog činjenice da je nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca, baca se u novi biznis – pokreće tvrtku za zastupanje u osiguranju

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) već je donijela rješenje kojim se preddruštvu (društvo koje čeka potrebna odobrenja da bi se upisalo u Sudski registar), daje dozvola za obavljanje poslova zastupanja u osiguranju.

U rješenju Hanfe stoji kako je društvo 'dužno u roku od osam dana od dana primitka rješenja o upisu osnivanja u sudski registar dostaviti to rješenje, kao i ugovor o radu na puno radno vrijeme sklopljen s članom uprave, odnosno direktorom društva.

Zanimljivo, Poslovni dnevnik piše kako takav nalog ne spada u uobičajenu proceduru, pa su ih upitali ima li to veze s činjenicom da je Klemm ovih dana bezuvjetno osuđen na godinu dana zatvora zbog gospodarskog kriminala jer je iz svoje tvrtke izvukao 2,9 milijuna kuna plaćajući fiktivne usluge.

'Zakon o osiguranju navodi kako pravomoćno osuđivana osoba ne može biti članom uprave društva za osiguranje. Josip Klemm je osuđen nepravomoćno, tako da bi se tim poslom mogao baviti sve dok viši sud eventualno ne potvrdi osuđujuću presudu. Bude li oslobođen optužbi, može i dalje ostati u upravi, a što on vjerojatno namjerava, jer sjedi u upravi gotovo svih tvrtki s kojima je vlasnički povezan', piše Poslovni dnevnik.

Klemm Sigurnost lani je imala 117 milijuna kuna prihoda i gotovo 19 milijuna kuna dobiti. Ta je tvrtka i član konzorcija tvrtki koje će idućih 20 godina upravljati plažom Zrće na Novalji, a prije nekoliko godina Klemm je ušao i u sektor energetike. Suvlasnik je tvrtke Keter i partneri, a preko nje ima udjele tvrtke Keter Laze za proizvodnju električne energije. Klemm je i suvlasnik građevinske tvrtke Balustrada, koja je lani imala 180.000 kuna prihoda. Bio je član NO-a uspješne tvrtke Flammifer iz Ozlja, a uime braniteljske populacije već pet godina član je NO-a tiskare Vjesnik.