SKKY PARTNERS

Kim Kardashian krenula u investicijske vode i osnovala private equity fond

09.09.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Američka reality zvijezda i milijarderka Kim Kardashian krenula je u investicijske vode – osnovala je private equity fond SKKY Partners s Jayom Simmonsom, bivšim izvršnim direktorom Carlyle Group, a partnerica se pridružila i njezina majka i menadžerica Kris Jenner

Kako CNBC navodi, tvrtka će se fokusirati kupnju vlasničkih udjela i ulaganje u brzorastuće potrošačke i medijske brendove. Simmons je ranije vodio odjel Carlyle Group za globalnu potrošnju, medije i maloprodaju, no u srpnju je napustio tvrtku, kako bi s Kim osnovao SKKY Partners. Sammons je prethodno radio s globalnim brendovima kao što su Supreme, Beats by Dr.Dre, Vogue, McDonald’s China i Moncler. Kardashianina majka i dugogodišnja menadžerica, Kris Jenner, također je partnerica u novoj firmi. Na Twitteru je napisala da je 'ponosna, počašćena i uzbuđena' što se pridružila tvrtki.

Kardashian se prvotno proslavila u reality TV showu Keeping It Up with Kardashians, koji se prikazivao od 2007. do 2021., nakon čega je obitelj pokrenula spin-off show 'The Kardashians.

Nakon toga su svi članovi obitelji pokrenuli privatne biznise, pa tako i Kim, koju na Instagramu prati više od 329 milijuna ljudi. Vlasnica je dvije kompanije, a vrijednost njezina brenda odjeće za oblikovanje tijela Skims procijenjena je na 3,2 milijarde dolara u siječnju, dok je njezin brend šminke KKW stekao široku popularnost nakon lansiranja 2017. U lipnju je Kim rebrendirala KKW u SKKN jer se tvrtka prebacila sa šminke na njegu kože.

Ovo nije prvi put da Kardashian javno govori o financijama i ulaganju. Naime, 2021. je objavila reklamu za kriptovalute na svom profilu na Instagramu koji je tada imao oko 228 milijuna pratitelja, te pozvala ljude da ulože u EthereumMax. Uz još nekoliko slavnih osoba, dobila je tužbu zbog promoviranja 'neprovjerenog i sumnjivog' tokena u suradnji s njegovim kreatorima.

Lansiranjem fonda SKKY Partners, Kardashian je pridružila industriji privatnog i rizičnog kapitala, uz bok Leonardu DiCapriju, Gwyneth Paltrow i Sereni Williams. Naime, tvrtka rizičnog kapitala tenisačke zvijezde Williams, Serena Ventures, prikupila je 111 milijuna dolara u ožujku i uložila u više od 50 tvrtki ukupne vrijednosti više od 14 milijardi dolara, otkad je osnovana 2014. To uključuje platformu za online učenje MasterClass i aplikaciju Clubhouse.