Tvrtka cargo-partner

Kako izgledaju specijalni transporti robe?

14.06.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Zanima li vas kako se prevozi roba izvanstandardnih dimenzija, roba visoke vrijednosti ili posebno osjetljiva roba od točke A do točke B?

Specijalni transporti robe predstavljaju veliki izazov za prijevoznike koji uvjetuje profesionalan pristup, visokokvalitetnu opremu i detaljnu organizaciju. Ako se prijevoz isplanira do najsitnijeg detalja, pošiljateljima možete uštedjeti značajnu količinu vremena i novca.

- Da bi transport ovakvog tipa robe bio uspješan, nužno je shvatiti potrebe i želje kupca. Sama riječ ‘specijalni’ transport iziskuje posebnu skrb o pošiljci te zato tvrtka cargo-partner ima educirano osoblje s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji ovakve vrste transporta koji će brinuti o svakom detalju, prema riječima direktora Zorana Starčevića.

Dimenzija i težina pošiljke definiraju izbor prijevoznog sredstva i transportne rute. To je važno, jer neke pošiljke zbog svoje visine ne mogu proći kroz tunel, preko mosta ili nadvožnjaka, kroz naplatne kućice i slično. U tim situacijama dolazi do prepreka, te i do oštećenja pošiljaka. Treba uzeti u obzir da i malo odstupanje u ovim slučajevima uzrokuje dodatne troškove. Za pošiljke većih dimenzija potrebno je pribaviti dozvolu od nadležnih institucija, a dozvola se izdaje upravo na osnovu dimenzija.

Bez obzira radi li se o vangabaritnoj pošiljci ili o manjoj pošiljci koja traži posebnu pažnju ili o robi visoke vrijednosti, svakoj pošiljci pristupaju individualno i traže pravo rješenje za vas. Ovisno o vrsti pošiljke, postoji tehnička i policijska pratnja. Svaka zemlja ima različite protokole što se tiče carinskih procedura, odobrenja i drugih obveza koje se moraju poštivati. Preporuča se transportno osiguranje pošiljaka, a posebno osiguranje robe visoke vrijednosti. Dobra priprema je ključ svakog uspješnog transporta.

Tvrtka cargo-partner prevozila je vangabaritni teret kao što su transformatori, a jedan od primjera osjetljive robe sentimentalne vrijednost bio je glazbeni instrument – klavir Bosendorfer model 200 iz 1975. godine. Dimenzije su 147x200x50 centimetara, a težina je bila 370 kilograma.

Usluge koje je osoblje cargo-partnera u ovom slučaju odradilo za kupca su: zamotavanje strech-folijom i zaštitnom navlakom, prebacivanje na bok na zaštitnu drvenu skiju, skidanje nogu I pedala i spremanje u zaštitne navlake, utovar u kombi te fiksiranje za bočnu stranicu sigurnosnim užetom sa zaštitnim mehanizmom i zaštita klavira drvenom oplatom, prijevoz klavira iz Njemačke u Hrvatsku.

Cestovni transport cargo-partnera obavlja se specijalnim vozilima, odnosno niskopodnim prikolicama. Zadnja stavka bila je prihvat klavira na četvrtom katu i unos u sobu, postavljanje u prostor i provjera funkcije.