NATJEČAJ ZA STIPENDIJE

Kako izgleda tipičan dan na MBA programu?

25.03.2013 u 10:05

Bionic
Reading

Svjesni uloge (slobodnog) vremena u životu svakog poslovnjaka, odlučili smo zaviriti u 'klupe' COTRUGLI Business School za čije MBA programe Vam omogućujemo 12 stipendija, i provjeriti koliko vremena takva edukacija iziskuje od polaznika

COTRUGLI Business School svojim međunarodnom akreditiranim MBA programima staje uz bok najuspješnijim poslovnim školama na svijetu, kako kvalitetom programa i polaznika, tako i oblikom rada. Selekcijskom procesu možete pristupiti ukoliko znate engleski jezik, završili ste fakultet i imate potrebno radno iskustvo (ovisno o programu za koji se prijavljujete). Prijaviti se možete ovdje, a prijave se primaju do 1. travnja 2013. godine.

Kako MBA modul izgleda u praksi?

Oba programa za koje dodjeljujemo stipendije (MBA i Executive MBA) su part time programi, što znači da omogućavaju minimalnu odsutnost s radnog mjesta. Moduli, tj. predavanja se odvijaju u periodima od 3 – 5 dana mjesečno, a polaznik zadržava korak s događanjima u tvrtki. Prije svakoga modula, tj. predavanja polaznici na COTRUGLI Business School dobivaju silabus s najbitnijim informacija o načinu realizacije i sadržaju idućeg modula. Osim toga, prema uputama predavača, polaznici trebaju pročitati pripremne tekstove i pripremiti rješenja na zadane izazove, kako bi mogli pratiti tijek predavanja i uspješno rješavati studije slučaja različith tvrtki iz čitavog svijeta. Također, valja imati na umu i da se aktivnost na modulima evaluira te ulazi u završnu ocjenu.

Razmjena iskustava kao najefikasniji oblik učenja

Suštinska vrijednost MBA programa je primjenjivost svega što naučite na izazove i prilike u poslovnom svijetu. Princip rad je case study metoda u kojoj se obrađuju konkretni poslovni slučajevi iz čitavog svijeta, s naglaskom na usporedbu s lokalnim tržištem. Osim toga, polaznici rade u timovima, a članovi tima dolaze iz različitih branši. Timski sustav rada postavljen je zbog činjenice da upravo razmjena iskustava omogućuje najefikasnije učenje. Nakon predavanja Vaše radno mjesto postaje laboratorij u kojem testirate sve što ste naučili na predavanju.

'Dužina pripreme za svaki modul je potpuno individualna. Iz nekog područja imate predznanja pa to traje kraće, a nekad niti mjesec dana koliki je period razmaka između predavanja nije dovoljno. Međutim, što se bolje pripremite, više ćete dobiti. Osim toga, važno je imati na umu da je program tako koncipiran da polaznici rade u timovima. Ako jedan član tima ne pročita pripremne materijale, to će se osjetiti na radu čitavog tima', kaže je Jurica Mikulić iz Infobipa koji pohađa Executive MBA program