predstavljen projekt

Južna Istra kao 'pet friendly' destinacija: Kućni ljubimac postaje član obitelji i time produžuje pred i posezonu

23.12.2021 u 23:14

Bionic
Reading

U Turističkoj zajednici Pule u srijedu je predstavljen projekt South Istria - Pet Friendly koji su, uz financijsku potporu fonda za udruživanje HTZ-a od 175 tisuća kuna, zajedno realizirali turističke zajednice Klastera južne Istre (TZ Pule, Medulina, Fažane, Vodnjana, Ližnjana i Marčane) čiji su čelni ljudi predstavili novu turističku ponudu

S obzirom na trendove i veliku potražnju za smještajem koji prima kućne ljubimce, projekt je realiziran s ciljem brendiranja cijele destinacije južne Istre prilagođene kućnim ljubimcima, istaknula je u uvodnom dijelu Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Pula. Tom je prilikom prezentirala i vizualni identitet novog turističkog proizvoda koji glasi South Istria Limitless, što na engleskom znači beskonačnost te je popraćeno i tim znakom, piše Glas Istre.

Budući da je sve više nositelja turističkih usluga shvatilo koliko je važan pet friendly segment u razvoju turističke destinacije, promocija projekta bit će realizirana putem online oglašavanja (southistria i društvene mreže), ali i off-line, odnosno putem brošure koja je tiskana u nakladi od 15 tisuća primjeraka. Brošura sadrži sve bitne informacije za kućne ljubimce - od pet friendly objekata za odmor preko restorana i ugostiteljskih objekata koji prihvaćaju ljubimce pa do plaža, veterinarskih stanica i trgovina koje nude specijalizirane proizvode, istaknula je Melita Peroković, direktorica TZ-a Fažana.

'To je trend. Kućni ljubimac postaje član obitelji i samim time produžuje pred i pod sezonu. Naši gosti koji dolaze na destinaciju su vrlo važni jer su spremni platiti i više zbog kućnog ljubimca', istaknuo je direktor TZ Medulin Enco Crnobori.

>>> Cijeli članak pročitajte na stranicama Glasa Istre.