ŠTETNI UGOVORI

Jurčić: Podravka će tužiti uhićene menadžere

Darko Tipurić i Ljubo Jurčić

Darko Tipurić i Ljubo Jurčić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

Nadzorni odbor Podravke pokrenut će tužbu protiv uhićenih članova Uprave te tvrtke ako se pokaže da su sklapali štetne ugovore. Jutarnjem je to potvrdio predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić koji napominje da traju interne istrage o mogućim štetama nastalim operacijom Spice

Prema dosadašnjim, neslužbenim podacima, Podravka je prodajom dionica FIMA-i izgubila 310 milijuna kuna, a zanimljivo je da se ta procjena u potpunosti poklapa i s podacima do kojih je došla policijska istraga.

'Ako interne i eksterne istrage pokažu da je Podravci počinjena šteta, članovima Uprave koji su odgovorni bit će uručen izvanredni otkaz bez otpremnine, a protiv njih ćemo pokrenuti i tužbu', izjavio je Ljubo Jurčić za Jutarnji list.

Zanimljivo je da u dokumentaciji kompanije nema gotovo nikakvih tragova o operaciji Spice. Ne postoji nijedna odluka vezana uz tu transakciju, a o njoj se nije službeno raspravljalo ni na jednoj sjednici Skupštine i NO-a Podravke. Da bi došao do pravih podataka o poslovanju Podravke i o aferi Spice, Ljubo Jurčić će ovlastiti nezavisnu revizorsku kuću, a obavit će razgovore i s dosadašnjim revizorima - tvrtkom Deloitte& Touch.

Predmet interne revizije bit će kredit mađarske OTP banke kojim je u cijelosti isplaćen prethodni kreditor Merrill Lynch, preko kojeg je ostvarena kupnja dionica Podravke.

Zanimljivo je da u dokumentima tvrtke, zasada, nema nijednog dokaza da je depozit od 47 milijuna kuna u OTP banci doista vlasništvo Podravke. Druga točka revizije bit će kupnja brenda Mirne Rovinj, koja je po mišljenju Ljube Jurčića problematična s aspekta 'nejasnih i netransparentnih odnosa' između Podravke i Mirne.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi