ZGOMBIĆ ODLAZI

John Gasparac novi predsjednik uprave PwC Hrvatska

12.09.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Od 1. listopada PwC Hrvatska će dobiti novog predsjednika uprave, Johna Mathiasa Gasparca. John je partner s 28 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je na poziciji voditelja usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku. Preuzet će tu ulogu od Hrvoja Zgombića, koji napušta tvrtku nakon tri godine vodstva PwC Hrvatske, priopćeno je iz te tvrtke

Gasparac je započeo svoju profesionalnu karijeru u EY 1988. u Vancouveru u Kanadi. Pridružio se Price Waterhouseu 1997., tvrtki koja je u tom trenutku započela s radom u Hrvatskoj, postavši PwC 1998. 

U razdoblju od 2004. do 2007. godine, bio je izaslan u moskovski ured PwC-a kao redovni član GACS (Global Accounting Consulting Services - globalne usluge računovodstvenog savjetovanja), specijaliziran za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja, stječući opsežno međunarodno iskustvo u radu s velikim portfeljem tvrtki na ruskom tržištu. U srpnju 2007. godine, Gasparac je promaknut u partnera, a kasnije je postao voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za hrvatski ured PwC-a.

Tijekom svoje bogate karijere u PwC Hrvatskoj, radio je s nekim od najuspješnijih organizacija u Hrvatskoj, uključujući i Atlantic Grupu, Adris grupu, Agrokor, Hrvatski Telekom, Lukšić grupu, Ericsson Nikola Tesla, Plivu, Končar, Crodux, Hrvatski Nogometni Savez i Molson Coors (Zagrebačka pivovara).

Gasparac je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru u Kanadi, a član je i Kanadskog instituta ovlaštenih računovođa.