USPJEŠNO POSLOVANJE

JGL Grupa ostvarila 931,4 milijuna kuna prihoda i dobit od 77,3 milijuna kuna

27.04.2018 u 11:44

Bionic
Reading

JGL Grupa objavila je godišnje rezultate poslovanja za 2017. godinu, koji pokazuju da je kompanija stabilizirala i poboljšala operativno poslovanje te postavila dobre temelje za daljnji rast

'Zahvaljujući značajnom smanjenju zaduženosti i rastu prodaje na svim ključnim tržištima, sukladno nerevidiranim konsolidiranim financijskim rezultatima, JGL Grupa realizirala je ukupne prihode u visini od 931,4 milijuna kuna, što je rast od devet posto u odnosu na 2016. godinu', ističe se u priopćenju iz JGL-a.

Realizirani poslovni prihodi JGL Grupe iznose 908,4 milijuna kuna, što je rast od gotovo 16 posto u odnosu na isti period prethodne godine, pri čemu realizirani poslovni prihodi iz core business-a dosežu 738,5 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje proizvoda dosegli su 728,3 milijuna kuna, što je rast od 39 posto u odnosu na 2016.

Dobit prije poreza JGL Grupe iznosi 77,3 milijuna kuna, što je petpostotni rast u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

'Struktura realizacije prodaje JGL Grupe, u kojoj dominira izvoz, iz godine u godinu potvrđuje da je odabrani strateški smjer internacionalizacije, a u pojedinim segmentima i globalizacije poslovanja, bio ključan za dugoročnu održivost poslovanja. Unatoč stalnim izazovima i promjenama na globalnom farmaceutskom tržištu koje uspješno svladavamo, naše stečene tržišne pozicije su stabilne', izjavio je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

Novi JGL-ov kompleks Izvor: Promo fotografije / Autor: JGL