NATJEČAJ ZA STIPENDIJE

Jeste li dobar kandidat za MBA program?

20.03.2013 u 15:07

Bionic
Reading

Tportal omogućuje hrvatskoj poslovnoj javnosti stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School vrijedne 105.000 eura

Prijave traju do 1. travnja 2013., a prijaviti se možete ovdje

Radno iskustvo polaznika i raznolikost poslovnih područja iz kojih oni dolaze igraju važnu ulogu u MBA programima. Tipična grupa sastoji se od polaznika s minimalno tri godine radnog iskustva, koji dolaze iz različitih tržišta i sektora. U nastavku donosimo odgovor na pitanje jeste li dobar kandidat za MBA programe.

Radno iskustvo
Budući da se MBA program oslanja na iskustvo polaznika, relevantno radno iskustvo važan je čimbenik pri upisnom procesu, kao i uspjehu na samom MBA programu. Obično je riječ o polaznicima sa značajnim menadžerskim odgovornostima koji imaju priliku odmah primijeniti znanja i vještine razvijene tijekom predavanja.

Radna okolina
Suprotno od uvriježenog mišljenja, ekonomisti čine tek dio grupe polaznika (30 posto). Veliku vrijednost programa za poslovni razvoj i napredak u karijeri prepoznaju sve više i inženjeri, farmaceuti, pravnici, IT stručnjaci itd.

Karijerni ciljevi
Važno je unaprijed definirati kako će polaznik iskoristiti znanja i vještine naučene na MBA programu u budućem razvoju karijere. Savjetodavni tim COTRUGLI Business School će Vam pomoći da uskladite vlastite ciljeve s odgovarajućim MBA programom.

Motivacija i osobnost
MBA polaznici posjeduju energiju i ambiciju koja ih izdvaja od mase. Tipični MBA polaznik je samoinicijativan i ambiciozan pojedinac čiji je izazov podijeliti vodeće odgovornosti u grupi i timskim projektima.

Osim formalnih uvjeta, važno je čuti i dojmove iz prve ruke. Evo što o utjecaju MBA programa na njihov poslovni i osobni razvoj kažu polaznici:

'Executive MBA program učinio je od mene najuspješniju direktoricu u mojoj kompaniji, ne samo što se tiče rezultata, već i u smislu rješavanja izazovnih situacija kojima danas pristupam stručnije i asertivnije', poručuje Snježana Melnik Vallant, regionalna direktorica Raiffeisen Stambene štedionice.

'Program je napravljen tako da razvija i širi poduzetnički potencijal. Uz MBA možete prepoznati i ugrabiti poslovne prilike, bilo kroz vlastiti posao ili kroz organizaciju u kojoj radite', kaže Hrvoje Novosel, član Uprave Tehnomobila.