odluka trgovačkog suda

Izvanredna uprava proširena na još 20-ak tvrtki u kojima Agrokor ima najmanje 25% udjela

  • Autor: M. Š./Hina
  • Zadnja izmjena 21.04.2017 13:26
  • Objavljeno 21.04.2017 u 13:26
Izvanredni povjerenik Ante Ramljak

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu u petak je dopunio rješenje od 10. travnja o otvaranju postupka izvanredne uprave na još 20-ak društva u kojima Agrokor ima najmanje 25 posto udjela

Trgovački sud Zagreb je 10. travnja otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka

Današnjim rješenjem Trgovački sud je proširio listu povezanih i ovisnih društava s još 20-ak njih u kojima Agrokor ili njegova povezana društva drže najmanje 25 posto udjela.

Među njima su primjerice A.N.P. Energija, Zagreb plakat, Vinarija Novigrad, Karisma Hotels Adriatics i s njim povezana društva, kao što su primjerice Hoteli Kololočep ili Hoteli Živogošće, itd. 

Naime, kako se obrazlaže u rješenju, izvanredni povjerenik Agrokora obavijestio je Trgovački sud da je uvidom u dokumentaciju naknadno, nakon otvaranja postupka izvanredne uprave, utvrdio da postoje Agrokorova društva koja ispunjavaju uvjete iz Zakona o postupku izvanredne uprave, a koja nisu bila navedena u prvobitnom dužnikovom prijedlogu koji je podnijela bivša uprava koncerna. 

Riječ je o tvrtkama u kojima Agrokor drži najmanje 25 posto udjela te je Trgovačkom sudu predloženo da se dopune rješenja od 10. travnja o otvaranju postupka izvanredne uprave te o zabrani pokretanja postupaka i prestanku izvršavanja osnova za plaćanje i u odnosu na dodatno novonavedena ovisna i povezana društva Agrokora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • melkiort

    21.04.2017 15:23

    Ponavlja se dobro prokušan recept iz predstečajnih nagodbi-"okupi svoje i ne mogu ti ništa".Očekujemo navalu potraživanja iz povezanih društava,a tek iz inozemstva !

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi