LOVNO GOSPODARSTVO

Želite loviti divljač kao Todorić? Pročitajte ovo

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 13.03.2018 09:51
  • Objavljeno 13.03.2018 u 09:18
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak da je raspisala poziv za prikupljanje ponuda za izlov divljači u Lovnom gospodarstvu Moslavina, a ponude će zaprimati zaključno s 19. ožujka

"Uprava društva Lovno gospodarstvo Moslavina, koje je u vlasništvu Agrokora d.d.,  raspisala je poziv za podnošenje prijava za sklapanje ugovora o izlovu divljači na državnom otvorenom lovištu broj: VII/15 'Zapadna Garjevica', za lovnu sezonu u trajanju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine. Minimalna tražena godišnja naknada za izlov krupne i sitne divljači prema planu odstrela i lovnogospodarskoj osnovi iznosi 4.800.000 kuna plus PDV", navodi se u priopćenju. 

Poziv je objavljen na internet stranicama Agrokora, a njemu je priložen i plan odstrela. 

Ponude će se zaprimati zaključno s 19. ožujkom 2018.godine, navode iz Agrokora, dodajući da će zainteresirani ponuditelj moći sklopiti i poseban ugovor o podzakupu nekretnine - lugarnice "Kamenica", koja se može koristiti za smještaj i prijem gostiju.

Lovište Zapadna Garjevica se nalazi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i prostire se na površini od 25.529 hektara.

  • +9
  • +6

Fabris Peruško i Irena Weber

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Glavne vrste populacije krupne divljači koje obitavaju na lovištu su jelen obični, jelen lopatar, muflon, srna i divlja svinja, a od sitne vrste divljači na lovištu obitavaju jazavci, divlje mačke, kune zlatice, kune bjelice, dabrovi, obični zečevi, čagljevi, lisice, fazani, sive vrane, vrana gačac, svrake i šojke kreštalice.

Lovno gospodarstvo Moslavina posjeduje koncesiju prava lova na državnom otvorenom lovištu te sve zakonom propisane potrebne ovlasti za obavljanje uzgoja, zaštite, lova i korištenja divljači i njezinih dijelova, navode iz izvanredne uprave Agrokora.

Nakon što je Agrokor došao pod upravu izvanrednog povjerenika, Lovno gospodarstvo Moslavina svrstano je u neperspektivnu imovinu namijenjenu prodaji.

Osnivač Agrokora Ivica Todorić u ovom lovištu provodio je jako puno vremena. U lov je pozivao i važne goste koncerna, pogotovo strane delegacije biznismena i bankara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!