UDRUGA LIPA

'Izjave Lovrinovića upućuju na prevaru birača!'

31.12.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Udruga poreznih obveznika Lipa kritizirala je izjave Ivana Lovrinovića iz Mosta, da 'nema velikog prostora za smanjenje državnih izdataka' i da će se 'rješenja tražiti na prihodovnoj strani', za što iz udruge upozoravaju da je to drugi način da se kaže da će se povećavati porezi

Priopćenje udruge Lipa prenosimo u cijelosti:

'Posljednje izjave nekih predstavnika Mosta, a osobito prof. dr. Ivana Lovrinovića, izrečene u intervjuima za glavne večernje vijesti nekoliko televizijskih programa, o tome da 'nema velikog prostora za smanjenje državnih izdataka' i da će se 'rješenja tražiti na prihodovnoj strani', što je drugi način da se kaže da će se povećavati porezi, u direktnoj su suprotnosti s predizbornim obećanjima i najavama te stranke. Podsjećamo da je Most, to jest Božo Petrov u ime Mosta, liste nezavisnih zastupnika, dao javno očitovanje da nakon izbora neće biti povećanja postojećih stopa poreza ni uvođenja novih. Slično je obećanje dala i druga stranka vladajuće većine u Saboru – HDZ.

Stoga najava takvih poteza u prvim danima nakon sastavljanja saborske većine, dok još ni vlada nije formirana, djeluje obeshrabrujuće i upućuje na to da bi moglo doći do još jedne prevare birača. Lipa poziva odgovorne pri sastavljanju nove vlade da uzmu u obzir činjenicu da su porezna i neporezna opterećenja građana i poduzeća u Hrvatskoj već dosegla nepodnošljive razmjere. Također upućujemo na to da na rashodnoj strani proračuna postoje veliki prostori za uštede na efikasnosti koji neće ugroziti funkcioniranje socijalne države, nego samo interese birokrata i interesnih skupina.

Pozivamo odgovorne političare da ne dozvole da se interesne skupine koje crpe novac iz proračuna radi osobne koristi, bez vođenja računa o javnom dobru, još jednom sakriju iza navodne brige za opće dobro i umjesto konsolidacije rashoda izbore za povećanje poreznih i neporeznih davanja', stoji u priopćenju udruge Lipa.