SLOVAČKA JOJ MEDIA

'Iza nas ne stoji politika, kupnja Novog lista poslovan je potez'

08.04.2016 u 09:47

Bionic
Reading

Richard Flimel, predsjednik Odbora direktora JOJ Media Housea u intervjuu za Novi list objasnio je zbog čega se ta slovačka kompanija odlučila na akviziciju riječkih novina

'Kao grupacija smo stalno u potrazi za novim poslovnim prilikama, a na tržištima u Slovačkoj i Češkoj se više nismo imali gdje širiti. Hrvatska se nametala kao logičan izbor i kad se pružila mogućnost za kupnju Novog lista, zaključili smo da se radi o dobroj poslovnoj prilici, pa smo se odlučili na ovaj potez kojim smo kupili, osim Novog lista, i Glas Istre i Zadarski list, radi stvaranja jake medijske platforme', rekao je Flimel.

Na pitanje stoji li za njih neka politička opcija, u medijima nagađalo kako iza svega stoji HDZ, Flimel je odgovorio kako to nije istina.

'Ne, ovo je meni isključivo poslovan potez. Čuo sam i ja da se u medijima spekulira oko politike, ali tu stvarno nemam što dodati. Teško je komentirati i dokazati nešto što ne postoji', izjavio je Flimel.

Po njegovim riječima, tvrtka JOJ Media nije dio investicijskog fonda J&T već samo njezin poslovni partner. 'Čak i u Slovačkoj te se stvari miješaju', istaknuo je Flimel za Novi list