MOL OPTUŽUJE

'Iz Hanfe cure povjerljive informacije'

10.05.2011 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon što je MOL pozvao Hanfu da objavi njegov odgovor na pitanje stoji li kao financijer iza naloga za kupnju dionica Ine izvan postupka javne ponude, Hanfa to nije učinila, pa je iz MOL-a stiglo priopćenje u kojem mađarska kompanija upozorava Hanfu na zakonska pravila ponašanja

'Nakon isteka roka privatne ponude MOL je stekao dionice trećih osoba. Po MOL-ovom najboljem saznanju, povezane osobe nisu stekle Inine dionice', stoji u javnom odgovoru mađarskog MOL-a Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA), koji je odaslan preko Odvjetničkog društva Žurić partneri. MOL je jučer Hanfi odaslao javnu molbu da slobodno objavi njihove odgovore, no kako to Hanfa nije učinila, MOL je odlučio sam objaviti odgovore.

U otvorenom pismu MOL-a naglašava se da je uočeno ozbiljno curenje povjerljivih podataka koji se tiču pitanja trgovanja dionicama Ine.

'Prema MOL-ovom shvaćanju, neke od povjerljivih informacija, koje su postale javno dostupne preko izvještaja Agencije poslanog Državnom odvjetništvu, mogle su proizaći jedino iz istražnih tijela', stoji u pismu MOL-a, iz kojeg se iščitava bojazan kako će se postupati s povjerljivim informacijama i poslovnim tajnama.

Isto tako, MOL je u pismu, a odgovarajući na upit Hanfe, potvrdio da su određeni dioničari ponudili svoje dionice MOL-u te Mađari priznaju da su ušli u transakcije i sklopili ugovore, ali izvan javne ponude.