AKO NE DOĐE PREVIŠE VJEROVNIKA

Ispitno ročište za Credo banku 22. ožujka

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.03.2012 13:56
  • Objavljeno 20.03.2012 u 13:51
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ispitno ročište u stečajnom postupku nad Credo bankom zakazano je na splitskom Trgovačkom sudu za četvrtak 22. ožujka ove godine, potvrdio je danas predsjednik tog suda Ivan Basić

Ispitno će ročište biti održano tog dana ukoliko prostorne mogućnosti sudnice koju splitski Trgovački sud ima na raspolaganju to budu dopuštale, pošto se trenutačno ne zna koliko će stečajnih vjerovnika odnosno njihovih opunomoćenika pristupiti na to ročište, izjavio je Basić za Hinu.

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) je na izvanrednoj sjednici 22. studenog 2011. godine odlučio oduzeti odobrenje za rad splitskoj Credo banci te donio odluku o pokretanju prisilne likvidacije banke zbog utvrđenih bitnih nezakonitosti u poslovanju i neprovođenja mjera koje im je radi otklanjanja nepravilnosti naložila središnja banka.

Sredinom prosinca prošle godine HNB, Državna agencija za sanaciju banaka i likvidatori Credo banke podnijeli su Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje stečaja Credo banke u likvidaciji. Trgovački sud u Splitu je polovicom siječnja ove godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i zakazao ispitno ročište na kojem će se ispitivati prijavljene tražbine.

Šestorica dužnosnika Credo banke, osumnjičenih da su zloporabom položaja u gospodarskom poslovanju počinili štetu od 250 milijuna kuna, bilo je uhićeno 10. prosinca 2011. godine, a dva dana poslije pušteni su na slobodu.

Sudac istrage je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Splitu donio 10. siječnja ove godine rješenje kojim je zamrznuta imovina šestorice osumnjičenih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi