visina ulaganja tajna

Investicijsko društvo PCP investiralo u Stomatološku polikliniku Arena

30.06.2021 u 16:22

Bionic
Reading

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje pod upravljanjem ima 55 milijuna eura vrijednu imovinu, investirao je u Stomatološku polikliniku Arena iz Zagreba, priopćeno je u srijedu iz tog investicijskog društva

Vrijednost investicije ne žele navesti, no iz Provectusa ističu da je riječ o jednoj od vodećih poliklinika u Hrvatskoj, koja je lani imala 25 milijuna kuna prihoda. Riječ je o prvom ulaganja PCP-a u hrvatski dentalni sektor.

Poliklinika Arena ima preko 60 visokostručnih i profesionalnih djelatnika iz svih grana stomatologije, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da će PCP, zajedno s osnivačima Arene, Marinom Srdjak i Srećkom Srdjak, nastaviti partnerski raditi sa ciljem daljnjeg unaprjeđenja i rasta poslovanja, koje uključuje i nove akvizicije komplementarnih poliklinika u RH i regiji.

Na čelu Poliklinike Arena ostaje upravljački tim predvođen Srećkom Srdjakom, ravnateljem poliklinike.

"Privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja. Polikliniku Arenu smo prepoznali kao izvrsnu ustanovu koja pruža vrhunske usluge po mjeri pacijenata, koristeći najmoderniju tehnologiju i materijale iznimne kvalitete. Kroz partnerstvo s osnivačima, PCP planira realizirati strategiju daljnjih ulaganja u konsolidaciju sektora privatnih stomatoloških usluga u RH, i šire u regiji”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Inače, investicija u Arenu predstavlja drugu investiciju PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa, kaže se u priopćenju.