croatiacovid-19.info

Interaktivna karta Hrvatske udruge turizma privukla gotovo milijun posjetitelja, najviše iz Njemačke i Nizozemske

09.06.2021 u 13:48

Bionic
Reading

Veliki interes među stranim gostima izazvala je i interaktivna karta Hrvatske croatiacovid-19.info, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koja se ažurira svakog dana.

Zanimljivo je i da karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma, pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama tj. po županijama što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Prikaz Hrvatske po županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih djelatnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utječe na sigurnost u drugoj.

Kartu je od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36,8 posto); Nizozemske (14,6 posto); Hrvatske (13,7 posto); Austrije (8,06 posto), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i Ujedinjenog Kraljevstva.