56 MILIJUNA EURA

Ingra osvojila misteriozan posao u inozemstvu

02.06.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Ingra je na jednom od svojih tradicionalnih inozemnih tržišta ugovorila posao vrijedan približno 56 milijuna eura, stoji u njezinu današnjem priopćenju, u kojem međutim ne otkriva o kojem poslu i tržištu je riječ.

Zbog naravi projekta i statusa investitora, informacije o sklopljenom poslu ne mogu se učiniti dostupnim javnosti već ostaju poznate samo ugovornim stranama, kaže se u priopćenju Ingre, te se izvještava da kumulativni uvjeti ugovora stupaju na snagu sutra.

Rok izvođenja radova je 26 mjeseci, stoji u priopćenju. Dodaje se kako je riječ o prvom većem projektu koji je Ingra ove godine ugovorila u inozemstvu te se najavljuje povratak na tradicionalna tržišta i veći angažman u inozemstvu.

Tradicionalna Ingrina tržišta u inozemstvu, na kojima je ta tvrtka ostvarila značajne reference, su Rusija, Bliski istok i Alžir pa se sklopljeni posao vjerojatno odnosi na ta tržišta.

Ovog proljeća, Ingra je, primjerice, sklopila sporazum o poslovnoj suradnji s ruskim tvrtkama Mašinoimport i Interaktiva, koji Ingri otvara mogućnosti izvođenja infrastrukturnih radova i investicijskih projekata na području Ruske Federacije i to u energetici, izgradnji prehrambenih i industrijskih postrojenja te izgradnji i rekonstrukciji luka, stadiona i turističkih objekata. Dogovoreno je da se suradnja proširi na tržišta trećih zemalja.

Ingrino poslovodstvo krajem prošle godine ugostilo je i predstavnike ruske banke Rosbank s kojima je razmatralo mogućnosti suradnje u gradnji raznih objekata u Tulskoj oblasti u Rusiji i na području cijele Ruske Federacije.

Tada je predloženo osnivanje zajedničke kompanije za gradnju niza infrastrukturnih, industrijskih i stambenih objekata i javnih ustanova.

Iz Ingre je najavljen i njezin angažman u obnovi jedne Hidroelektrane Haditha u Iraku. Taj posao vrijedan je 5,8 milijuna eura, ali je najavljeno kako Ingra planira nastavak radova na ostalih pet jedinica te elektrane.