DOGOVOR S VJEROVNICIMA

Ingra ide u predstečajnu nagodbu

19.04.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Ingra je Zagrebačku burzu danas izvijestila o podnošenju prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe te je ujedno odbacila medijske spekulacije o otvaranju stečaja.

U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi iz Ingre navode da medijske spekulacije o otvaranju stečaja smatraju 'bespredmetnima jer je društvo s ključnim vjerovnicima postiglo načelan dogovor o planu restrukturiranja, a koji će se realizirati kroz institut predstečajne nagodbe koja je u tijeku od 18. travnja 2013. godine'.

Dodaju da 'nikakva odluka u pogledu utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka Ingre nije donesena već je isti postupak prekinut do daljnjeg'.

U povodom te objave Zagrebačka je burza obustavila trgovanje dionicama Ingre, uz objašnjenje da informacija o podnesenom prijedlogu za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice društva.

Trgovanje dionicama Ingre obustavljeno je od 12,30 do 14,00 sati, do kada bi se, u cilju zaštite ulagatelja, 'cjelokupna javnost potpuno i točno informira o sadržaju navedene obavijesti'.