ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi zaključili u zelenom, likvidnost živnula

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj burzi u petak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su blago ojačali, te je likvidnost živnula. Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.796,2 boda, što predstavlja rast od 0,2 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,3 posto.

Dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s rastom od 2 posto, dok je najviše izgubio indeks građevinskog sektora, koji je zabilježio pad od 1,3 posto.

Ukupno je protrgovano oko 9 milijuna kuna, od čega je 3 milijuna kuna ostvareno u blok transakciji dionicom Atlantic Grupe. U redovnom trgovanju najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,1 milijun kuna ojačale 1,8 posto, a milijunski promet su još ostvarile i dionice Hrvatskog Telekoma, čija je cijena porasla 0,3 posto na prometu od 1,2 milijuna kuna.

Od aktivnijih izdanja, titulu dobitnika dana su pokupile dioniceTuristhotela, čija je cijena skočila 3,6 posto,nakon objave prijedloga o isplati dividende,  a dobre izvedbe su imale i dionice AD Plastika, koje su nakon objave rezultata za prvi kvartal poskupile 3 posto. Na strani gubitnika, dionice Ericsson Nikola Tesle su potonule 3,7 posto, dok su dionice Končar-Elektroindustrije i Dalekovoda oslabile redom 1,5 posto i 0,6 posto.

Dobitnik dana Turisthotel +3,57 % 2.900,00

Gubitnik dana Ericsson Nikola Tesla -3,65% 1.055,00

CROBEX +0,17% 1.796,21 

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte ovdje.