TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ojačali, likvidnost najniža u posljednjih mjesec dana

Bionic
Reading

U četvrtak je na Zagrebačkoj burzi vladalo pozitivno ozračje, dionički indeksi su zaključili s pozitivnim predznakom, dok je likvidnost potonula

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.940,6 bodova, što predstavlja rast od 0,6 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,4 posto. Svi sektorski indeksi su zaključili u zelenom, a najviše je profitirao indeks transportnog sektora, čija je vrijednost porasla 6,3 posto.

Protrgovano je svega 7,1 milijun kuna, što je najniže i posljednjih mjesec dana. Samo su dva izdanja uspjela premašiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Liburnia Riviera Hotela, koje su na prometu od 1,8 milijuna kuna ojačale blagih 0,4 posto. Nešto više od milijun kuna prometa su uspjele prikupiti i dionice Kraša, koje su pri tom zaključile nepromijenjeno na 980 kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Slatinske banke, čija je vrijednost porasla 7,8 posto, a slijede je dionice Petrokemije i Hotela Tučepi, s rastom cijena od 4,6 posto i 2,9 posto.

Na strani gubitnika, dionice Uljanika su, nakon jučerašnjeg snažnog pada, potonule dodatnih 40 posto, dok su dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Turisthotela oslabile redom 5,3 posto i 2,3 posto.

Dobitnik dana: Slatinska banka +7,76% 50,00 kn

Gubitnik dana: Uljanik -40,00% 0,75 kn

CROBEX: +0,58% 1.940,56 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.