TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavili s negativnim kretanjima, turisti najveći gubitnici

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Zadnji dan za objavu kvartalnih rezultata prvog tromjesečja, koji su pokazali prvi znak utjecaja koronavirus krize na poslovanje kompanija, protekao je u negativnom ozračju. Indeksi su nastavili s negativnim kretanjima, a dionička aktivnost je oslabila.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.544,3 bodova, što predstavlja pad od 0,9 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,7 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je izgubio indeks turističkog sektora (-2,1 posto), čiji su rezultati pokazali i najveću ranjivost na trenutnu krizu, a u zelenom su zaključili indeksi sektora industrije i građevinskog sektora, koji su ojačali redom 2,4 posto i 1,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 8,2 milijuna kuna, a milijunske promete ostvarila su tri izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Optima Telekoma, koje su na prometu od 1,5 milijuna kuna oslabile 2,5 posto, a u stopu ih prate dionice Podravke, s prometom od 1,4 milijun kuna i rastom cijene od 1,5 posto, što je posljedica rezultata za prvi kvartal iznad očekivanja. Među milijunaše se ugurala i dionica Valamar Riviere, koja je na prometu od 1,2 milijuna kuna izgubila 1,7 posto na vrijednosti.

Od aktivnijih izdanja, najveće gubitke pretrpjele su dionice Plave lagune, koje su potonule 8,9 posto, a loš dan su imale i dionice Badela 1862 te Medike, čije su cijene oslabile redom 5 posto i 4,8 posto.

S druge strane, dionice Petrokemije porasle su 8 posto, dionice Dalekovoda ojačale su 2,7 posto, dok su dionice Ingre dodale 2,2 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Petrokemija +7,98% 75,80

Gubitnik dana Plava laguna -8,89% 1.230,00

CROBEX -0,9% 1.544,30

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!