SKUPŠTINA ODLUČUJE

Ina: Dokapitalizacija od 1,5 mlrd kuna

07.04.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Na glavnoj skupštini Ine, koja će se održati 18. svibnja, dioničari će, između ostaloga, odlučivati i o izdavanju obveznica zamjenjivih za dionice u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna, najavljeno je iz naše najveće naftne kompanije

Uprava Ina predlaže da pravo upisa dionica imaju samo većinski vlasnici, MOL i Republika Hrvatska, dok bi ostali dioničari bili isključeni. Zamjenjive obveznice 'izdavale bi se za cijenu koja odgovara njihovoj nominalnoj vrijednosti, s datum dospijeća koji će odrediti Uprava društva i koji neće biti kasniji od pete godišnjice isteka roka za upis zamjenjivih obveznica'. Odnos zamjene obveznice za dionicu bio bi 'jedna za jednu'.

Na glavnoj skupštini odlučit će se i o prijedlogu Uprave da se dug od 631,3 milijuna kuna iz prošle godine pokrije iz zadržane dobiti u visini 343,4 milijuna kuna, a da se ostatak od 287,8 milijuna kuna namiri iz ostalih rezervi društva.

Mjesec dana prije glavne skupštine zakazane za 18. svibnja, odnosno 19. travnja održat će se izvanredna glavna skupština Ine na kojoj se trebaju donijeti izmjene Statuta koje i reguliraju uvjetno povećanje temeljnog kapitala, odnosno reguliraju da Glavna skupština Ine može donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke 'da bi se zamjenjive obveznice pretvorile u dionice ili da bi se ostvarilo pravo prvenstva upisa novih dionica kojega daje društvo'.