OSIM ZAGREBA I U ZADRU

IKEA neće u Hrvatsku prije 2011. godine

19.10.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Od srijede, 21. listopada, poznati švedski proizvođač namještaja Ikea otvara novi prodajni centar Ikee u mjestu Villesse, dvadesetak minuta vožnje od Trsta

Bit će to najbliži centar iz mreže grupe Ikea građanima Istre i Primorja sve do 2011. godine, sudeći prema najavama direktora Ikee za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Dragana Skaluševića. Naime, tek za dvije godine očekuje se otvaranje prve Ikee u Hrvatskoj, u Rugvici u blizini Zagreba.

Uz budući centar u blizini Zagreba, kao potencijalne lokacije neslužbeno se spominje Zadar, piše Novi list. Menadžment pri izboru lokacije mora voditi računa osim dobre prometne povezanosti, vodi i računa da lokacija mora biti u radijusu u kojem živi oko milijun stanovnika na sat vremena vožnje automobilom od prodajnog centra, pa im je u igri Zadar sa svojom okolicom kao potencijalna druga lokacija.

S obzirom na to da Ikea u Villesseu očekuje kupce iz Hrvatske i Slovenije, upravo se razrađuje model opcije transporta kupljene robe do malo daljih destinacija.