novo ročište

Ide li 3. maj u stečaj? Privremeni upravitelj kaže kako brodogradilište nije prezaduženo i raspolaže vrijednom imovinom

26.02.2019 u 07:10

Bionic
Reading

Na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj

Prvo ročište održano je početkom velječe, a sutkinja Liljana Ugrin zatražila je od Uprave 3. maja da u slučaju deblokiranja računa Brodogradilišta prije sljedećeg ročišta, o tome odmah obavijesti Sud, kao i o ulasku strateškog partnera. Ako Sudu bude dostavljena potvrda da je račun 3. maja deblokiran, postupak će biti obustavljen.

Ako, pak, prije sljedećeg ročišta bude jasno da pregovori sa stateškim partnerima neće biti uspješni, zamolila je direktora da to također javi sudu, kako bi se spriječilo daljnje gomilanje dugova i nastavak agonije.

Prethodni postupak za 3. maj predložila je Financijska agencija (Fina), navodeći da 3. maj na 21. prosinca ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, ukupno 72,1 milijuna kuna.

  • +4
Veliki prosvjed za spas brodogradilišta 3. maj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema izvješću privremenog stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića s početka veljače, 3. maj nije prezadužen i raspolaže vrijednošću imovine većom od obaveza u sumi od 522,2 milijuna kuna, kao i imovinom dostatnom za podmirenje troškova stečajnog postupka.