DOBRE PROGNOZE

I dalje hit: U Istri tijekom blagdana 140 tisuća noćenja

26.12.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Istra ove godine tijekom Božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje oko pet posto više turista nego lani, prema procjenama Turističke zajednice Istarske županije što znači da će Istru odabrati oko 40 tisuća posjetitelja koji bi trebali ostvariti oko 140 tisuća noćenja

'Najveći broj gostiju očekuje se zadnja tri dana Stare godine, a najviše očekuju domaćih gostiju te Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca.

Za predstojeće blagdane bit će otvoreno oko 50 hotela što u sastavu velikih hotelijerskih kuća, što obiteljskih hotela, zatim šest kampova, te veliki broj vila i kuća za odmor u priobalju i u unutrašnjosti', izvijestio je direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Najposjećenija odredišta bit će, kao i uvijek, Rovinj, Poreč, Pula i Umag.

Na području Poreča tijekom novogodišnjih blagdana očekuje se između 3.500 do 4.000 tisuće gostiju koji bi trebali realizirati oko 15 tisuća noćenja, što je prema podacima tamošnje Turističke zajednice, promet na razini lanjske godine. U Rovinju je otvoreno pet većih hotela i nekoliko manjih koji će primiti goste za doček Nove godine. 

Istra se svake godine može pohvaliti sve većim brojem programa i događanja u prosincu. Gotovo da nije bilo mjesta i grada koji ove godine nije organizirao niz adventskih događanja, bilo da se radi o programima koji traju mjesec dana, ili onima koji su se održavali samo za vikend i uoči Božića.