velika afera

HUP najavio tužbu protiv Jakelića, ništa od otpremine teške 900.000 kuna

06.05.2020 u 18:40

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) imala je u srijedu zajedničku sjednicu svog savjeta i izvršnog odbora, a kako je Večernjem listu otkrio Ivan Ergović predsjednik Uprave Nexe-a i član savjeta, glavna tema je bila otpremnina bivšeg zamjenika direktora HUP-a, Bernarda Jakelića s kojim je sporazumno raskinut ugovor o radu zbog optužbi za seksulano zlostavljanje zaposlenice te udruge.

Službeno iznos te otpremine nikad nije objavljen, a Ergović kaže da je od dva izvora iz HUP-a čuo da se radi o 900.000 kuna, piše Večernji.

'Od toga je dosad isplaćena jedna šestina, ostatak je trebao dobiti u ratama no sad u HUP-u pokušavaju ispraviti grešku o otpremnini pa ne žele isplatiti u taj ostatak. Za mene je neprimjereno da se sa takvim čovjekom potpisuje sporazumni raskid i plaća mu se otpremina. On je trebao dobiti nečasni otpust. Gospodarstvo nam se raspada, a mi takvim isplaćujemo otpreminine', ogorčen je Ergović.

'Zaštita svih zaposlenika od svakog neprimjerenog ponašanja i komunikacije apsolutni je prioritet i imperativ, kao i zaštita ugleda HUP-a kao udruge koja dugi niz godina uspješno i snažno štiti interese poslodavaca i poduzetnika, a što je narušeno kroz postupanje i medijske istupe B. Jakelića. Financijske isplate neće biti, a protiv B. Jakelića će biti podnesena tužba za naknadu štete', poručili su iz HUP-a za Večernjak.

Podsjetimo, tportal je u ožujku otkrio da je Jakelić, tada zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek, nakon 24 godine rada dobio je otkaz i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica HUP-a.