ULAZAK U ICT

HT preuzeo informatičku tvrtku Combis

26.03.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom stječe stopostotni udjel u društvu Combis, usluge integracija informatičkih tehnologija d.o.o.

Kupovna cijena iznosi 25,5 milijuna eura (oko 185,3 milijuna kuna) do maksimalnih 31,5 milijuna eura (oko 228.9 milijuna kuna) ovisno o ostvarenju poslovnih ciljeva za 2010. i 2011. godinu.

Combis ima 280 zaposlenika na devet lokacija u Hrvatskoj i na tri lokacije u Bosni i Hercegovini i opslužuje korisničku bazu koja uključuje financijske institucije, pružatelje telekomunikacijskih usluga, državne institucije i industrijski sektor. Prema preliminarnim, nerevidiranim rezultatima za 2009. ostvario je konsolidirani prihod oko 330 milijuna kuna.

'Akvizicija Combisa predstavlja važan korak za HT s obzirom na to da nastojimo proširiti ponudu usluga i proizvoda da bismo postali značajan pružatelj ICT usluga diljem Hrvatske. Ova akvizicija dat će nam veću sposobnost u pružanju složenih IT rješenja za široki krug poslovnih korisnika, nadopunjavajući telekomunikacijske usluge koje već nudimo', izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma.

'Vjerujemo kako će sinergija T-Hrvatskog Telekoma i Combisa biti predvodnica nove filozofije poslovanja u Hrvatskoj. Naime, po prvi će put hrvatskom tržištu biti predstavljen ovako širok spektar informatičko telekomunikacijskih poslovnih rješenja. Smatramo da nije pretjerano tvrditi kako postavljamo tehnološke tračnice koje će mnoge tvrtke odvesti putem poslovnog prosperiteta' – izjavio je Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combisa.