ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA

HT isplaćuje drugi dio dividende 21. svibnja

25.04.2012 u 14:46

Bionic
Reading

'Investiranje u svjetlovodnu infrastrukturu pod ovakvim uvjetima značilo bi da Hrvatski telekom subvencionira konkurenciju', obrazložio je predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić na Glavnoj skupštini veliki pad kapitalnih investicija u prošloj godini

Predstavljajući dioničarima rezultate poslovanja u 2011, Mudrinić je skrenuo pozornost na pad prihoda i zastoj kapitalnih investicija zbog nepovoljnog vanjskog okruženja i problema s regulatorom. 'Vlada traži da povećamo ulaganja, ali uvjeti i dalje nisu prihvatljivi', rekao je Mudrinić, izražavajući nadu da će razgovori s Vladom i HAKOM-om dovesti do rješenja pat situacije.

Na Glavnoj skupštini dioničari Hrvatskog telekoma velikom većinom glasova usvojili su sve predložene odluke Uprave. Između ostaloga, iskazali su povjerenje Upravi i Nadzornom odboru, čiji predstavnici su podnijeli izvještaj o radu u protekloj godini. Nadzorni odbor dao je podršku Upravi u vođenju poslovanja, uz naglasak da je, unatoč nepovoljnim okolnostima, HT zadržao vodeću poziciju na tržištu u svim segmentima te uveo niz novih usluga.

Dioničari su jednoglasno potvrdili odluku o isplati dividende od 22,14 kuna po dionici, a nakon već isplaćenog predujma, druga polovica dividende od 11,07 kuna dioničarima će biti isplaćena 21. svibnja.

Dioničari nisu prihvatili protuprijedlog Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji da se umjesto predstavnika mirovinskih fondova Damira Grabavca u Nadzorni odbor imenuje u Branko Borković. U novom Nadzornom odboru će, uz Damira Grbavca, biti Ivica Mišetić, Kathryn Walt Hall, Oliver Knipping i Mark Klein.

Na skupštini je sudjelovalo 35 dioničara ili punomoćnika koji su zastupali 68,3 posto temeljnog kapitala Hrvatskog telekoma. Prema posljednjim podacima, HT ima 218.407 dioničara