'ZAJEDNO SMO JAČI'

HT i ove godine donira društveno vrijedne projekte

02.09.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom donira 540 tisuća kuna za devet društveno vrijednih projekata diljem Hrvatske

Na ovogodišnji natječaj HT-a 'Zajedno smo jači' prijavljeno je 290 projekata, a projekt se u potpunosti odvijao online, na webu i društvenim mrežama.

Stručno povjerenstvo, zaposlenici i online zajednica na 8. donacijskom natječaju izabrali su sljedećih devet društveno vrijednih projekata:

VRHUNSKE MOGUĆNOSTI KOMUNIKACIJE I POVEZIVANJA U PRIVATNOM ŽIVOTU I RADU

Robotičko-informatički klub Popovača, Popovača

Projekt poticanja inovativnosti kod osnovnoškolske djece, praktična izrada robotskih projekata te praćenje naprednih tehnologija u području komunikacija, informatike i robotike.
Osvojeni iznos donacije: 80.000 kuna

Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti, Zagreb

Projekt izrade interaktivne web stranice koja će pružati adekvatne i stručne informacije korisnicima o statusu, pravima i potrebama djece i mladih s malignim bolestima.
Osvojeni iznos donacije: 60.000 kuna

Udruga slijepih Karlovačke županije, Karlovac

Projekt nabave i korištenja pomagala iz područja komunikacije, orijentacije i informiranja te organizacija serije edukativnih radionica o načinu njihovog korištenja.
Osvojeni iznos donacije: 40.000 kuna

INTEGRACIJA U DIGITALNO DRUŠTVO I DRUŠTVO ZNANJA

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica, Kaštel Novi

Projekt nabave pametnih ploča i softvera koji će djeci s teškoćama u razvoju i s komunikacijskim teškoćama omogućiti usvajanje novih znanja i vještina.
Osvojeni iznos donacije: 80.000 kuna

Hrabri telefon, Zagreb

Projekt 'Hrabri čuvari – NE za nasilje' omogućuje edukaciju nastavnika supervizora o problemu cyberbullyinga te pružanje savjetodavne pomoći Hrabri chat
Osvojeni iznos donacije: 60.000 kuna

Sveta Ana, udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama, Lobor

Projekt 'Pričalica' – nabava digitalnog logopedskog seta i računalne opreme kojom će se pružati stručna pomoć djeci s poremećajima komunikacije, jezika, govora i glasa te čitanja, pisanja i učenja, a roditelji će primati savjetodavnu pomoć kako poticati djetetov razvoj.
Osvojeni iznos donacije: 40.000 kuna

STVARANJE DRUŠTVA SA SNIŽENIM EMISIJAMA STAKLENIČKIH PLINOVA

Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Delnice, Delnice

Projekt obnove stare kuće koja će biti centrala Službe koja u 42 godine postojanja nije imala prostor za smještaj opreme, vozila, školovanje, uvježbavanje i sastanke, što je umanjivalo efikasnost, brzinu odaziva i spremnost.
Osvojeni iznos donacije: 80.000 kuna

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Split

Projekt nabave opreme za postavljanje kombiniranog samostojnog i umreženog fotonaponskog sustava kojim se planiraju provesti istraživanja o mogućnostima proizvodnje električne energije korištenjem fotonaponskih sustava na mjestima na kojima ne postoji elektrodistributivna mreža te integriranje takvih sustava u elektrodistributivnu mrežu.
Osvojeni iznos donacije: 60.000 kuna

Udruga Tvornica ideja, Split

Ekološki projekt E-tim ima cilj na razini cijele Republike Hrvatske pronaći divlja/neslužbena odlagališta otpada i zbrinuti otpad u urbanim i ruralnim sredinama te objaviti i prezentirati podatke na web stranici.
Osvojeni iznos donacije: 40.000 kuna

Ovim vrijednim donacijskim programom HT već osmu godinu zaredom potvrđuje svoje čvrsto opredjeljenje za društveno odgovorno poslovanje i ponašanje.

Hrvatski Telekom je kompanija koja potiče održiv razvoj, nastoji uspostaviti standarde vrhunske komunikacije, potiče integraciju u društvo informacija i znanja te preuzima vodeću ulogu u prepoznavanju važnosti zaštite okoliša.

U proteklih osam godina, u sklopu natječaja 'Zajedno smo jači', Hrvatski Telekom ukupno je donirao više od sedam milijuna kuna za 220 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske.