bum TRŽIŠTa

Hrvatsku trese pleksiglas groznica: Ludnica je! Zovu nas frizeri, bankari, trgovci... Hitno nam trebaju partneri za montiranje

24.04.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Pregrade od pleksiglasa trenutno su vruća roba. Traže ih tvrtke i obrti u svim uslužnim djelatnostima kako bi zaštitili svoje djelatnike i kupce od koronavirusa. Obećanje dobre zarade privuklo je mnoge firme koje se dosad nisu bavile 'pleksijem' da uđu na to tržište

Jedna od njih je tvrtka Piraex iz Svete Nedjelje, čija je inače osnovna djelatnost izgradnja i servisiranje benzinskih postaja. Prije dva mjeseca počeli su s montažom pregrada od pleksiglasa.

'Svima nam se dogodila korona. Svi tražimo način da dođemo do novih klijenata. Obim naše osnovne djelatnosti se smanjio i pregrade od pleksiglasa učinile su nam se kao dobra prilika. Ako se ne širiš, propadaš', rekao je za tportal Josip Kraljević, voditelj marketinga Piraexa.

Kupci njihovih pregrada su privatne osobe, frizerski saloni, banke, trgovine i dr.

'Vjerujte mi da je ludnica. Telefoni ne prestaju zvoniti cijeli dan. Zbog obima posla pozvali smo sve montere i stolare koji imaju pad prihoda da nam se pridruže', istaknuo je Kraljević.

Voditelj prodaje u Piraexu Davor Holetić objasnio nam je da je glavni razlog zbog kojeg se zaštitne pregrade rade od pleksiglasa, a ne stakla, njegova podatnost.

  • +18
Pleksiglasom se štiti i članove Nacionalnog stožera od novinara na redovitim press konferencijama Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / POOL / CROPIX

'Daleko je lakša montaža te obrada. Na licu mjesta možete sve prilagoditi. Nudimo kompletne sustave sa stupovima, brtvama, montažnim kitom i ostalim. Cijena same ploče pleksiglasa od jednog kvadrata kod nas košta 860 kuna. Koristimo samo ploče debljine osam milimetara zbog čvrstoće i robusnosti', rekao je Holetić.

Vlasnik bjelovarske tvrtke Sliško, Ivan Sliško, u poslu s pleksiglasom je više od 30 godina. Proizvodi oglašivačke natpise, displeje, akrilni namještaj i dr.

'Potražnja za pregradama od plastičnog stakla, odnosno pleksigklasa, nikad nije bila veća. To je inače skup materijal. Cijena kvadrata debljine 10 milimetara u prosjeku je 100 eura. Tanji od osam milimetara inače košta oko 550 kuna. Po meni će biti neisplativo vlasnicima kafića ugrađivati to ako budu imali 10-15 ljudi u njima. Vidjet ćemo što će epidemiolozi tražiti od ugostitelja kad se omogući njihov rad', rekao je Sliško.